Annonce
Sydfyn

Målscorer fra Nymarkskolen: - Nu skal vi ud og gå amok

Nymarkskolen havde ikke på forhånd besluttet sig for, hvordan sejren skulle fejres. Men det var det mindste problem, fortalte de. Foto: Yilmaz Polat
Målhelten fra Tobias Lauridsen var glad efter sejren, som han havde forventet. Spillerne fulgte taktikken til punkt og prikke, lød det fra den ene af de to trænere.

Vejle: Det var en lykkelig og helt nede på jorden Tobias Lauridsen fra Nymarkskolen, der fik en guldmedalje om halsen af spillerlegenden Allan Simonsen.

- Nu skal vi ud og gå amok, slog han fast og ytrede ønske om, at spillerbussen stoppede på McDonald's på vej hjem.

Minutter forinden havde han vundet 2-0 i skolefodboldfinalen sammen med sine skolekammerater, hvilket på ingen måde var en overraskelse for ham.

- Vi troede 100 procent på, at vi ville vinde. Og det gjorde vi så. Vi kæmpede fantastisk. Det første kvarter spiller vi dem ud af banen. De var rystede. Og vi gav dem ingen store chancer, fortalte Tobias Lauridsen roligt.

Den stærke offensivspiller er også vant til at vinde, men i en hel anden sportsgren.

Til hverdag spiller han nemlig håndbold i GOG. Her skal han om to dage spille om DM-titlen for U16.

Selvom han i dag viste sig flot frem på Vejle Stadion, har han ikke tænkt sig at begynde at spille fodbold igen.

- Jeg er helt sikker på, at jeg har valgt rigtigt. Det bliver som håndboldspiller, at jeg får min karriere.

Annonce
Jais Schøndorf kunne med god samvittighed give Allan Simonsen hånden. Ha og hans trænerkollega havde lavet et stort forarbejde forud for Nymarkskolens kampe, og det blev skolen belønnet for. Foto: Yilmaz Polat

Planen lykkedes

Den ene af de to trænere Jais Schøndorf var naturligt nok stolt af sine spillere efter kampen.

- Spillerne gjorde som tidligere. De udførte taktikken til punkt og prikke. Vi fik lukket ned for deres spillere centralt på banen. De ting, vi frygtede fra Trørød-spillerne, så vi slet ikke noget til.

Det skulle selvfølgelig fejres, at sejren var hus, og Nymarkskolen kunne tage pokalen med hjem til Svendborg. Men hvordan var der ikke styr på kort efter kampen.

- Vi har ikke planlagt noget. Vi skulle jo lige vinde først. Så det skal vi tage stilling til nu, forklarede den glade træner.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce