Annonce
Navne

Dødsfald: Målmanden tabte kampen

Ole Lykke Olsen vandt på fodboldbanen. Men den ulige kamp mod kræften tabte han 23. april. Fotocollage: Mogens Lykke Olsen

Mogens Lykke Olsen har skrevet disse mindeord om sin bror, Ole Lykke Olsen.

Det er med stort vemod, at vi nu har taget afsked med Ole Lykke Olsen, 77 år. Den sidste ”kamp” tabte en af Fyns dygtigste målmænd i en ulige kamp mod kræften. Efter længerevarende sygdom kæmpede Ole lige til det sidste, men den 23. april måtte han smide målmandshandskerne i ringen.

Det var i 1960’erne, at Ole havde sin store målmandskarriere. Han var med til at spille Assens Fodboldklub op i 4. division. Herefter blev det til mange ture rundt i det ganske land, hvor kampene blev spillet.

Annonce

”Kun overdådigt målmandsspil af Ole Lykke Olsen begrænsede Assens nederlag til Fremad Amager, som vandt 2-1". Sådan skrev Ekstrabladet.

Ole blev også, som en af Fyns bedste målmænd, udvalgt til Fyns Unionsholdet. Og den danske presse gav den unge talentfulde målmand mange roser med på vejen.

Under soldatertiden skiftede Ole til en ny klub, det blev Hårslev Boldklub, som hentede den dygtige og flyvende målmand hjem, og Hårslev spillede sig op i Danmarksserien. Et stjernespækket hold med de legendariske spillere, bl.a. Henning Sørensen, Preben Bergholdt, Flemming Rasmussen m.fl. Spillere som senere gjorde karriere i 1. division for OB, B1913 og B1909.


Vi vil tænke på Ole som den altid humørfyldte person, som kunne underholde i ethvert selskab. Og når han gav den som Otto Brandenburg med ”What Do You Want To Make Those Eyes at me for”, så var der ikke et øje tørt. Vi er alle dybt taknemmelige over at have haft Ole iblandt os. Tak.

Mogens Lykke Olsen


Bolden blev senere lagt på hylden, men i tiden derfra og til i dag har Ole været et omvandrende fodboldleksikon. Ingen gik forgæves, når de spurgte ham om fodboldidoler og klubber i den europæiske fodboldverden. Svaret kom prompte.

På hjemmebanen i Glamsbjerg nød han samværet med sin hustru Dorthe Lykke Olsen.

Med sin empati havde han mange venner omkring sig, og familien nød godt af hans fanden-i-voldske humor. Den nære families børn og børnebørn elskede deres legeonkel Ole.

I fritiden gik turene ofte til sommerhuset ved Faaborg. Både ved sommerhuset og i haven derhjemme blev alt plejet af den kreative handymand, og mange venner og familie har nydt godt af Oles hjælpsomhed. Han sagde aldrig nej til at give en hjælpende hånd.

På arbejdssiden var Ole ligeledes en værdsat kollega. Han blev uddannet som typotekniker på Assens Amts Avis, og senere blev det til reklamekonsulent på Kommunaltidende i Glamsbjerg, indtil han startede eget distriktsblad Uge-Posten, også i Glamsbjerg.

Efter nogle år tiltrådte Ole Lykke en stilling som marketingkonsulent for Dansk Erhvervsgartnerforenings landsdækkende blad Gartnertidende i København og derefter i Odense.

Vi vil tænke på Ole som den altid humørfyldte person, som kunne underholde i ethvert selskab. Og når han gav den som Otto Brandenburg med ”What Do You Want To Make Those Eyes at me for”, så var der ikke et øje tørt.

Vi er alle dybt taknemmelige over at have haft Ole iblandt os. Tak.

Nogle af Oles sidste ord til os alle var: ””Pas nu godt på jer selv, og vær gode ved hinanden”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Navne

En handlekraftig kvinde fylder 80

Faaborg-Midtfyn

Lokal nedlukning af sogn truer efter fødselsdag og fest: Nu lukker alle kommunens bosteder for besøg

Annonce