Annonce
Sport

Målløs finsk stjerne efter VM-triumf: Det er et mirakel

Lehtikuva/Reuters
Finland slog overraskende Canada i VM-finalen i ishockey i Slovakiet med 3-1 på to mål af Marko Anttila.

De finske ishockeystjerner var målløse efter søndagens VM-triumf.

- Det er en fantastisk følelse. Jeg ved ikke engang, hvordan vi vandt. Det er utroligt, siger den 28-årige wing Jere Sallinen ifølge nyhedsbureauet AFP.

- Vi er et ret godt ishockeyland. Måske er det et mirakel på is. Det bliver fedt at skulle tilbage til Helsinki, hvor jeg tror, at der er mange, der venter på os, siger Sallinen.

Finland slog overraskende Canada i VM-finalen med 3-1.

Dagens helt store helt blev den finske landsholdsanfører, Marko Anttila, der først reducerede til 1-1 og senere bragte Finland i front 2-1.

- Antilla er en skønhed, siger Sallinen.

I det finske mål stod Kevin Lankinen en brandkamp med 42 redninger.

- Kevin var fantastisk i målet. Det her er noget, som du ved nok kun sker en gang i dit liv, siger den finske forward Toni Rajala ifølge nyhedsbureauet Reuters.

- Jeg var ikke nervøs, jeg nød det, siger han.

Canada har ikke vundet VM siden 2016, men var blandt de helt store favoritter til at vinde i år, inden turneringen gik i gang.

Ishockeynationen med de mange stjerner fra den nordamerikanske liga NHL, der undervejs slog Danmark med 5-0 i gruppespillet, tabte også 1-3 til Finland i gruppespillet.

- Det er uheldigt, at vi fik den forkerte medalje. Finland spillede godt og var det eneste hold, der slog os i turneringen, endda to gange, siger den canadiske forsvarsspiller Damon Severson ifølge Reuters.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce