Annonce
Udland

Måling: Sverigedemokraterna er Sveriges næststørste parti

Tt News Agency/Reuters
Hvis der var valg i dag, ville SD kunne danne regering med det konservative Moderaterna og Kristdemokraterna.

Det indvandrerkritiske parti Sverigedemokraterna (SD) er i en ny meningsmåling for svensk tv det næststørste parti i Sverige med 20,7 procent af stemmerne.

Hvis der var valg i dag, ville partiet være i stand til at danne regering sammen med det konservative Moderaterna og Kristdemokraterna.

SD går i målingen frem med 2,3 procentpoint til 20,7 procent. Partiet overgås kun af Socialdemokraterna, der står til 24,7 procent.

Sveriges nuværende regering under statsminister Stefan Löfven, består af Socialdemokraterna og Miljöpartiet, som har støtte fra to borgerlige partier og Vänsterpartiet.

Årsagen, til at regeringen i den seneste måling kommer i mindretal, er, at partiet Liberalerna kun opnår 3,6 procent i målingen. Dermed glider partiet under den spærregrænse på fire procent, der er gældende ved riksdagsvalg.

Moderaterna og Kristdemokraterna har tidligere signaleret, at de er klar til at samarbejde med SD.

Ved Riksdagsvalget 9. september 2018 fik hverken den borgerlige Alliansen eller den rødgrønne blok flertal. Socialdemokraterna (S) blev største parti efterfulgt af det konservative Moderaterna.

I en Sifo-måling i sidste uge gik Sverigedemokraterna frem fra 20,2 procent til 22,7 procent. Målingen blev foretaget for Svenska Dagbladet og Göteborgs-Posten.

Denne måling viste, at Sverigedemokraterna tager flest vælgere fra Moderaterna, men at også Socialdemokraterna mister vælgere til partiet.

/ritzau/TT


Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce