Annonce
Kerteminde

Måle: Familie vil bygge ridehal og skabe oase for islandske heste og deres ejere

Den nuværende stald på Måle Bygade 25 er opført i 1943-44 og har udtalt fugt, råd og skimmelsvampangreb i bærende konstruktioner, hedder det i ansøgningen om at måtte rive den ned og erstatte den med en ridehal. Foto: Helle Nordström
Familien Strodl Andersen på Måle Bygade 25 beder kommunen om lov til at rive faldefærdig stald ned og i stedet bygge en ridehal, der skal være frit tilgængelig for alle, der deler deres passion for de små heste.

Måle: Står det til familien Strodl Andersen i Måle, så bliver Hindsholm til en oase for de mange, der er bidt af islandske heste.

Familien, der bor på Måle Bygade 25, har søgt kommune om lov til at rive den gamle, faldefærdige stald ned og erstatte den med en ridehal. Og det er ikke bare for, at de selv kan benytte den. De ønsker, at den skal være frit tilgængelig for alle, der deler deres passion for de stærke, små heste.

- Det vil være en opkvalificering af ridesporten på Hindsholm, hvor der aktuelt ikke er tilgængelige ridehaller overhovedet. Med en ridehal kan denne sportsgren løftes til et nyt niveau og blive dyrket året rundt, skriver de i ansøgningen.

Ud over træningen i hallen, ønsker de også at bruge den til undervisning med professionelle trænere, dag- og weekendkurser, føl- og unghestebedømmelse samt foredrag for alle med interesse for den islandske hest.

Annonce

Et levende lokalmiljø

I ansøgningen peger de på, at det passer som fod i hose til kommunens vision og målsætning for kommunen: at forbedre livskvalitet, sundhed og livsglæde ved at skabe mulighed for at dyrke fritidslivet, samt at udbygge og sikre attraktive fritidsmuligheder.

Desuden spiller det med lokalplan 253 for de bevaringsværdige landsbyer Viby og Måle: at landsbyerne får et levende og attraktivt lokalmiljø.

Familien mener heller ikke, at lokalplanen står i vejen for deres ønske om at rive laden ned.

- I lokalplanen nævnes stuehuset som velproportioneret, medens stalden slet ikke omtales. Den er bygget i 1943-44 og bærer ikke præg af at være unik, men materialerne bærer præg af krigens knaphed, hedder det ansøgningen.

I stedet vil familien opføre en ridehal, der har samme længde ud mod vejen, men bliver dobbelt så bred. De skriver, at det øgede antal kvadratmeter tages fra arealet bag den nuværende stald, og derfor ikke vil kunne ses fra vejen eller ændre udsyn for naboerne.

Ridehallen tænkes bygget med træ på siderne og bølgeeternit på taget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce