Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mål til undervandsrugby og sikkerhedsudstyr: Faaborg Dykkerklub glæder sig over støttekroner

Faaborg Dykkerklub er kommet godt fra land i det første år som forening. Privatfoto
Den et år gamle forening har fundet fodfæste og kan nu investere i udstyr til dykning både indendørs og udendørs.

Faaborg: I maj 2018 blev Faaborg Dykkerklub stiftet, og nu et år efter har klubben fået et solidt fodfæste. Nicolai Birkedal, formand for foreningen, og resten af dykkerfolkene kan ydermere glæde sig over en økonomisk håndsrækning, som betyder, at de nu kan gå ud og investere i nyt udstyr. Faaborg Dykkerklub har nemlig modtaget tilsagn om 25.000 kroner fra Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingspulje og 41.550 kroner fra Nordea-fondens lokalpulje.

Pengene skal blandt andet bruges til bøjer, lygter og sikkerhedsudstyr, som juniordykkerne bruger, når de dykker ved de sydfynske kyster. Derudover går en del af pengene også til indkøb af våddragter i forskellige størrelser, som klubbens medlemmer kan "leje".

- Vi har haft et par våddragter, som folk, der ikke har midler til at købe våddragter selv, kan leje hos os. Det er en dårlig forretning for klubben, men det er noget, vi gerne vil kunne tilbyde, så alle får muligheden for at kunne være med. Derfor vil vi gerne have nogle flere våddragter, siger Nicolai Birkedal.

Faaborg Dykkerklub har p.t. omkring 30 medlemmer, gode 20 juniorer og syv-otte voksne.

- Vi har to træningstider i Forum Faaborg, tirsdag klokken 20-21 for fridykkere (voksne) og torsdage klokken 18-19 for juniordykkere, og vi kan kun lige være et par stykker mere på hvert hold. Ellers er det fuld kapacitet, og bassinet er fyldt helt op, fortæller Nicolai Birkedal.

Annonce

Om foreningen

Faaborg Dykkerklub blev stiftet på en generalforsamling i maj 2018.

Det er Nicolai Birkedal, der er formand for foreningen.

Han kan kontaktes på nicolaibirkedal@gmail.com.

Foreningen kan også findes på Facebook under navnet "Faaborg Dykkerklub".

Mangler klublokaler

Dykkerklubben har i det første år været på flere ture, og de dykker både i svømmehallen samt rundt langs kysterne. Juniorerne dykker med snorkel, men klubben tilbyder også fridykning, hvor man dykker nedad uden snorkel på reb.

Også fridykningen er der gode forhold til her i området:

- Tager vi til Nab, kan vi svømme ud til dér, hvor der er 12 meter. Sejler vi ud mellem Lyø og Horne Sommerland, kan vi finde ned til 30 meter, siger formanden.

Om vinteren, når vandet er for koldt, er det i Forum Faaborg, det sker.

- Sidste år legede vi forskellige lege under vandt med juniorerne som for eksempel "sten, saks, papir". Vi spillede også undervandsrugby i det store bassin, og de var helt vilde med det. Derfor vil vi også gerne bruge nogle af pengene på nogle undervandsrugbymål, siger Nicolai Birkedal.

En af de ting, der også står på ønskelisten for Faaborg Dykkerklub, er eget klubhus, hvor de blandt andet kan have nogle af de ting stående, de finder under vandet.

- Når vi har holdt klubaftener med for eksempel oplæg om teoretiske emner eller infomøder for forældre, har vi lejet os ind i Øhavscenteret, men vi vil meget gerne have vores eget, siger Nicolai Birkedal, der også håber, at klubben får en afdeling med uv-jagt (undervandsjagt).

- Det, synes jeg, er oplagt her i området. Og vi er stadig åbne for, hvis nogen gerne vil lave en afdeling med flaskedykning, siger han.

Er man i tvivl om, hvorvidt det der med dykning kunne være noget for voksne, planlægger klubben at holde nogle introforløb i varmtvandsbassinet i Forum Faaborg i løbet af efteråret.

- Her kan man lære at ligge og slappe af i vandet, og der får man indblik i den meditative del af at dykke, siger Nicolai Birkedal.

I de varme måneder dykker Faaborg Dykkerklub langs kysterne, mens de i de kolde måneder må "nøjes" med Forum Faaborgs svømmehal. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce