Annonce
Faaborg-Midtfyn

Mål til undervandsrugby og sikkerhedsudstyr: Faaborg Dykkerklub glæder sig over støttekroner

Faaborg Dykkerklub er kommet godt fra land i det første år som forening. Privatfoto
Den et år gamle forening har fundet fodfæste og kan nu investere i udstyr til dykning både indendørs og udendørs.

Faaborg: I maj 2018 blev Faaborg Dykkerklub stiftet, og nu et år efter har klubben fået et solidt fodfæste. Nicolai Birkedal, formand for foreningen, og resten af dykkerfolkene kan ydermere glæde sig over en økonomisk håndsrækning, som betyder, at de nu kan gå ud og investere i nyt udstyr. Faaborg Dykkerklub har nemlig modtaget tilsagn om 25.000 kroner fra Faaborg-Midtfyn Kommunes udviklingspulje og 41.550 kroner fra Nordea-fondens lokalpulje.

Pengene skal blandt andet bruges til bøjer, lygter og sikkerhedsudstyr, som juniordykkerne bruger, når de dykker ved de sydfynske kyster. Derudover går en del af pengene også til indkøb af våddragter i forskellige størrelser, som klubbens medlemmer kan "leje".

- Vi har haft et par våddragter, som folk, der ikke har midler til at købe våddragter selv, kan leje hos os. Det er en dårlig forretning for klubben, men det er noget, vi gerne vil kunne tilbyde, så alle får muligheden for at kunne være med. Derfor vil vi gerne have nogle flere våddragter, siger Nicolai Birkedal.

Faaborg Dykkerklub har p.t. omkring 30 medlemmer, gode 20 juniorer og syv-otte voksne.

- Vi har to træningstider i Forum Faaborg, tirsdag klokken 20-21 for fridykkere (voksne) og torsdage klokken 18-19 for juniordykkere, og vi kan kun lige være et par stykker mere på hvert hold. Ellers er det fuld kapacitet, og bassinet er fyldt helt op, fortæller Nicolai Birkedal.

Annonce

Om foreningen

Faaborg Dykkerklub blev stiftet på en generalforsamling i maj 2018.

Det er Nicolai Birkedal, der er formand for foreningen.

Han kan kontaktes på nicolaibirkedal@gmail.com.

Foreningen kan også findes på Facebook under navnet "Faaborg Dykkerklub".

Mangler klublokaler

Dykkerklubben har i det første år været på flere ture, og de dykker både i svømmehallen samt rundt langs kysterne. Juniorerne dykker med snorkel, men klubben tilbyder også fridykning, hvor man dykker nedad uden snorkel på reb.

Også fridykningen er der gode forhold til her i området:

- Tager vi til Nab, kan vi svømme ud til dér, hvor der er 12 meter. Sejler vi ud mellem Lyø og Horne Sommerland, kan vi finde ned til 30 meter, siger formanden.

Om vinteren, når vandet er for koldt, er det i Forum Faaborg, det sker.

- Sidste år legede vi forskellige lege under vandt med juniorerne som for eksempel "sten, saks, papir". Vi spillede også undervandsrugby i det store bassin, og de var helt vilde med det. Derfor vil vi også gerne bruge nogle af pengene på nogle undervandsrugbymål, siger Nicolai Birkedal.

En af de ting, der også står på ønskelisten for Faaborg Dykkerklub, er eget klubhus, hvor de blandt andet kan have nogle af de ting stående, de finder under vandet.

- Når vi har holdt klubaftener med for eksempel oplæg om teoretiske emner eller infomøder for forældre, har vi lejet os ind i Øhavscenteret, men vi vil meget gerne have vores eget, siger Nicolai Birkedal, der også håber, at klubben får en afdeling med uv-jagt (undervandsjagt).

- Det, synes jeg, er oplagt her i området. Og vi er stadig åbne for, hvis nogen gerne vil lave en afdeling med flaskedykning, siger han.

Er man i tvivl om, hvorvidt det der med dykning kunne være noget for voksne, planlægger klubben at holde nogle introforløb i varmtvandsbassinet i Forum Faaborg i løbet af efteråret.

- Her kan man lære at ligge og slappe af i vandet, og der får man indblik i den meditative del af at dykke, siger Nicolai Birkedal.

I de varme måneder dykker Faaborg Dykkerklub langs kysterne, mens de i de kolde måneder må "nøjes" med Forum Faaborgs svømmehal. Privatfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce