Annonce
Se Danmark

Må vi låne dit konfirmationstøj: Kirkerne på Hindsholm vil huske din konfirmation for dig

Hvordan så du ud, da du blev konfirmeret? Arkivfoto: Louise Koustrup.
Til Holmens Dag 1. juni i Dalby vil kirkerne på Hindsholm hjælpe folk med at huske deres konfirmationsdag. Det gør kirkerne med en udstilling med blandt andet konfirmationstøj, og du kan hjælpe med at huske den store dag

Hindsholm: Snart er vi midt i konfirmationstiden, og kirkeklokkerne vil ringe hver weekend og på helligdage for at kalde konfirmander og gæster til kirken.

For de fleste af os står vores konfirmations-dag lysende klart, selv om det kan være mange år siden. Det var dagen, hvor vi var i centrum, og familien var samlet. Der var taler, sange til lejligheden og gaver, og de første tanker om det kommende voksenliv begyndte langsomt at snige sig ind.

Mange af os husker også - til tider med et lidt flovt grin, hvordan vi så ud i konfirmationstøjet, og nogle af os er så heldige, eller hvordan man nu skal betegner det, at dagens outfit er foreviget på billeder og video.

Kirkerne på Hindsholm vil til Holmens Dag 1. juni i Dalby gerne huske dagen sammen med dig i Dalby Kirke.

Det gør kirkerne blandt andet med en udstilling af datidens konfirmationstøj, og menighedsformand for Dalby-Stubberup, Anne Kathrine Pradel Skifter, kan fortælle, at det er lykkes at få fat i flere kjoler fra forskellige årtier - blandt andet helt tilbage fra 50'erne og 60'erne.

Men hvis der skulle være nogle, som har konfirmationskjoler fra tidligere - blandt andet 1940'erne, som menighedsrådet må låne, vil Anne Kathrine Pradel Skifter meget gerne kontaktes. Det kan ske på mail aks@imba.dk.

Og skulle der være nogle mænd, der stadig har deres konfirmationstøj hængende i skabet, vil menighedsrådformanden også meget gerne høre det.

- Lige nu har vi kun Søren-Herlufs (sognepræst i Dalby-Stubberup Sogn, red.), ler hun.

Konfirmationstøjet skal meget gerne være fra dig, der er blevet konfirmeret på Hindsholm.

Annonce

Hvad fik du i gave?

Anne Kathrine Pradel Skifter fortæller, at menighedsrådet også planlægger at lave en oversigt over, hvad folk fik i konfirmationsgave og hvilken musik, de lyttede til dengang.

- Vi kunne egentlig godt have tænkt os at skabe en udstilling med nogle af de ting, folk fik, men det kan blive lidt svært at skaffe, mener hun.

Konfirmationstøjet skal udstilles på giner, og dem mangler menighedsrådet også.

- Vi kan selvfølgelig løbe tør for plads i kirken, men nu er der trods alt noget plads i den, selv om vi også skal have plads til nogle andre aktiviteter den dag, pointerer menighedsrådsformanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce