Annonce
Odense

Må flytte ud af nyt byggeri: Gartnerbyen ramt af skimmelsvamp

Gartnerbyen ligger i området mellem centrum og Bolbro, hvor virksomheden Gasa tidligere havde til huse. Sådan skal området se ud, når det er færdigbygget. Nu er der problemer med skimmelsvamp i en af de nybyggede ejendomme. Illustration: Arkitema
Beboere i Odenses nyopførte kvarter Gartnerbyen har fået besked på, at de skal flytte ud, fordi der er konstateret skimmelsvamp under gulvet i syv ubeboede lejligheder.
Annonce

Opdateret klokken 15.15 med kommentar fra ejeren af bygningen PFA.

Bolbro: En række beboere i Odenses nye byområde Gartnerbyen har modtaget den højest overraskende besked, at de skal flytte ud af de ellers ret nye boliger, som de for ikke ret længe siden er flyttet ind i.

Årsagen er, at der konstateret skimmelsvamp under gulvet i syv ubeboede lejligheder. Det fremgår af et brev til lejerne fra udlejeren DEAS, som TV 2 Fyn torsdag har modtaget og efterfølgende har offentliggjort.


Dog anbefales det, at beboere med svær sygdom, der relateres til ophold i lokaler med skimmelsvampvækst, flytter fra boligerne uden unødig forsinkelse.

Brev til beboerne fra DEAS, som TV 2 Fyn har offentliggjort.


Af brevet, der er dateret 8. juli, fremgår det, at beboere i Gartnerbyen 9-19 skal genhuses, og at genhusningen på nuværende tidspunkt forventes at ville vare seks til otte måneder.

Annonce

Snarest muligt

Beboerne tilbydes en midlertidig bolig, og planlægningen af genhusningen går i gang "snarest muligt i juli måned", fremgår det af brevet.

Beboerne oplyses også om, at der ikke vurderes at være nogen sundhedsrisiko ved "i en kortere periode dvs. op til få måneder" at bo i lejlighederne.

"Dog anbefales det, at beboere med svær sygdom, der relateres til ophold i lokaler med skimmelsvampvækst, flytter fra boligerne uden unødig forsinkelse", står der i brevet.

PFA, der ejer den skimmelsvamp-ramte ejendom, vil yde én måneds husleje i kompensation for svie og smerte. Beboere, der ikke ønsker genhusning, kan blive frigjort fra deres lejekontrakter uden opsigelsesvarsel eller istandsætningsomkostninger, skriver DEAS i brevet til lejerne.

Annonce

PFA: Tager sagen meget alvorligt

Allan Nielsen, der er adm. direktør i Gartnerbyen og samtidig adm. direktør i entreprenørvirksomheden H. Skjøde Knudsen A/S, der står bag projektet, som er blevet ramt af skimmelsvamp, afviser at udtale sig og henviser i stedet til ejendommens ejer PFA.

Af brevet til beboerne fremgår det, at H. Skjøde Knudsen A/S vil udbedre fejlene så hurtigt som overhovedet muligt.

Ingen hos PFA ønsker torsdag at stille op til interview om sagen, men kommunikationsafdelingen har udsendt en skriftlig kommentar fra Michael Bruhn, der er ejendomsdirektør i PFA.

"Vi har desværre konstateret fugt, som har forårsaget en vækst af skimmelsvamp i syv ubeboede lejligheder. Vi er nu i fuld gang med at afdække skadens omfang, og entreprenøren bag projektet vil udbedre fejlene så hurtigt som overhovedet muligt", udtaler han og fortsætter:

"Vi ønsker at handle hurtigt og tager sagen meget alvorligt. Derfor har vi også allerede i går informeret lejerne, som nu vil blive tilbudt en midlertidig bolig hurtigst muligt samt kompensation. Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er en situation, vi er meget ærgerlige over, særligt i relation til de berørte lejere".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekspert: Der ruller hoveder i Barcelona

coronavirus

Live: Regeringen indfører krav om mundbind i offentlig trafik hele døgnet

Sydfyn For abonnenter

Nyt signalsystem: Transportminister afviser at prioritere Svendborgbanen

Odense

Windell er bekymret for corona-krisen forud for budgetforhandlinger: - Vi skal ikke give en masse løfter

Annonce