Annonce
Danmark

Lyt til Podcasten Danmark: Børnekræft - Få hele historien om forældrenes kamp og hemmelige møder

Emilie på 4 år har leukæmi. Hun er i behandling på Odense Universitetshospital, og for familien i Odense er det afgørende, at behandlingen er tæt på.

Så afgørende, at da Mette Vedtofte, Emilies mor hørte, at Sundhedsstyrelsen lagde op til at samle al behandling af kræft på Rigshospitalet i København, så beslutter hun at kæmpe imod.

Hun tager initiativ til et borgerforslag, som på rekordtid har fået de 50.000 stemmer, som det kræves, for at det kan blive fremsat i folketinget
Og hende og de andre forældres kamp, samt massiv kritik fra læger, politikere og medier har ført til, at Sundhedsstyrelsen har foretaget en regulær kursændring. Og nu har skrinlagt planerne om en centralisering.

Her i Podcasten Danmark går vi i hælene på arbejdet, som både forældrene til de kræftsyge børn og flere læger og sygeplejersker frygter. Nemlig arbejdet for en centralisering af børnekræftbehandling.
Og vejen fører os over et uskønt forløb med oplysninger som ikke kan blive givet på skrift, mærkelige sms-korrespondancer og hemmelige møder, som der ikke er skrevet referat af.

Hør fortællingen her:

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Ejer af sportsbar peger på problemer ved nye restriktioner - vil ikke være en sur kælling: - Jeg synes, det er fuldstændig hul i hovedet

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Tina Petersen betaler selv 25.000 kr. for genoptræning: Politikere kræver redegørelse om hendes forløb

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce