x
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lyt til museum - i stedet for at gå på museum

Hvad med at lytte til spændende podcast-historier, mens du går tur i Svanninge Bakker? Foto: Ard Jongsma/Øhavsmuseet
Lyt til Øhavsmuseets podcast-serie og kom til Midtfyns Festival, tag med landskabsnørder til Lyø eller hør fortællinger om "Fortiden og Fremtidens landskaber".

Faaborg: Der dukker hele tiden nye gode bud op på, hvad vi kan fordrive tiden med, mens vi venter på, at coronakrisen forhåbentlig engang driver over.

Dagens tilbud kommer fra Øhavsmuseet i Faaborg.

Godt nok har Øhavsmuseet lukket for gæster i denne tid, men det betyder ikke, at museet har lukket helt ned. Nu kommer museet således med en opfordring til at lytte til museum - i stedet for at gå på museum.

Og hvordan gør man så det? Jo, man finder Øhavsmuseets tre podcast-serier, som bare ligger og venter på dig. Måske har du ikke hørt dem før, men har nu tid til at lytte til dem. Måske har du bare lyst til at høre dem igen.

I hvert fald vil de være et oplagt lydspor, hvis du for eksempel skal ud og gå en tur. Så kan du høre podcast om Midtfyns Festival, du kan tage med landskabsnørder til Lyø, eller du kan gå om bord i fortællinger om "Fortiden og Fremtidens landskaber".

Du kan finde hele serien via dette link: https://soundcloud.com/user-40638181

Der er også et opslag på Øhavsmuseets Facebook-side, hvorfra der linkes til podcastkanalen, og der er ligeledes et link fra museets hjemmeside.

Så bare gå i gang. Der er masser af spændende lyd til en laaaaang gåtur i Svanninge Bakker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Børn og lærere er ikke forsøgskaniner, siger Søren Brostrøm

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce