x
Annonce
Debat

Lysvågen. Den politiske kandestøber

Når Peder Trier Clemmesen fra Fuglebakken i Odense jævnligt bruger tid på at debattere på emner om Assens Kommune i Fyens Stiftstidende på Assens-siderne, langt fra sin daglige bopæl i Odense og nu ovenikøbet bruger citater fra Ludvig Holbergs historie om Jeppe på bjerget "Drømmer jeg eller er jeg vågen", kunne man godt fristes til at tro, hvis man lige skal blive i Ludvig Holberg-genren, at Peder Trier Clemmensen var "Den politiske kandestøber", som drømmer om at blive en stor politiker. Og som i sin egen indbildning opnår at blive borgmester i Assens, så der kan blive styr på alle tingene i kommunen.

Om jeg drømmer eller er vågen, tja, jeg drømmer mig tit tilbage til barndommen, hvor jeg boede tæt på og ofte legede, hvor Fuglebakken i Odense nu ligger, og hvor jeg iøvrigt også ved en skolekomedie på Tarup Skole deltog i teaterstykket "Den politiske kandestøber".

Om jeg er vågen, jo, jeg er lysvågen når det handler om, at vi i Assens Forsyning A/S arbejder med at skabe de bedst mulige løsninger, når der arbejdes med at løse de opgaver, som ligger under det man kalder vigtig, kritisk og uundværlige infrastruktur i Assens Kommune - til gavn for miljøet, borgerne, erhvervslivet og i særdeleshed vore efterkommere.

Poul Erik Kristiansen. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce