Annonce
Dette er en klumme. Den udtrykker skribentens holdning.
Klumme

Lystfiskeri. Fælles om Fyns næste trækplaster

Synspunkt: Assens Byråd har netop besluttet, at Danmarks kommende formidlingscenter for kyst- og lystfiskeri skal placeres centralt på havnen i Assens, hvor snøren kan kastes i Lillebælt fra kaj-kanten.

Ambitionerne er store, og vi håber at kunne bygge et center af høj arkitektonisk værdi med oplevelser for alle aldre, der appellerer både til den passionerede tyske lystfisker og den nysgerrige danske familie på ”staycation”. Nu starter så arbejdet med at realisere et nyt turismefyrtårn til gavn for hele Fyn. Der er kamp om turisterne, men mange tendenser peger i Fyns favør. Bæredygtig turisme, hvor destinationen kan nås uden at rejse med fly, og hvor det område, man besøger, lever og ånder hele året, er i vækst. Og så er der en stigende bevidsthed om at benytte naturen på en måde, der virker autentisk og uden at efterlade en regning til kommende generationer. Det kommende formidlingscenter rammer ind i hjertet af disse tendenser, og vi glæder os til at se det stå klar til at modtage turister fra især Tyskland, Danmark og det øvrige Skandinavien.

Fyn opfattes som én turistdestination, og bør agere som sådan. Kun på den måde lykkedes vi alle med at styrke turismeerhvervet og dermed skabe liv for besøgende og for os, der bor fast på Fyn, men også med at styrke økonomien og dermed stabilisere vores velfærd. Heldigvis har vi et stærkt, politisk samarbejde på Fyn, der ikke mindst her under Corona-nedlukningen har vist sit værd i fælles ”Genstart Fyn” og ”Fyn skal det være” kampagner. Vi skal løfte hinanden og dermed også vores egne kommuner. Besøgende i det kommende oplevelsescenter starter måske nok i Assens og bliver guidet rundt til fiske-hotspots og andre aktiviteter i vores kommune, men de skal også rundt på resten af Fyn med deres fiskestænger og trang til oplevelser. Her vil de spise, overnatte og benytte sig af hele Fyns kulturtilbud. Og vi vil sørge for at gøre dem opmærksomme på, at de kan lufte vandreskoene og mountainbiken i Faaborg, få mere viden om livet under vandet i Kerteminde, hvor de også kan nyde lokal fangst på gastronomisk niveau. Og sådan kunne vi fortsætte om, hvordan vi skal spille hinanden gode til alles bedste.

I Thy har man grebet muligheden og givet plads til et paradis for surfere i form af ”Cold Hawaii” i Klitmøller. Surferne har trukket flere med sig, og i dag er området i vækst og mange ressourcestærke familier har slået sig ned. Dette til trods for, at man skal køre længe for at komme til en storby og dermed et universitet, internationale arbejdspladser og storbyens mange fornødenheder. På Fyn har vi alt dette inden for helt andre overkommelige afstande, end Nordjylland kan byde sine tilflyttere. Med andre ord: Vi skal tro på os selv og vores værdier og komme ud over rampen med en fælles markedsføring og et styrket tilbud af aktiviteter til de borgere og turister, vi alle så gerne vil have fingrene i. Fyn er lille nok til at overskue og stor nok til at imponere. Sammen kan vi gøre Fyn til destination nummer et for alle, der værdsætter historiske købstæder, bølgen blå, grus og asfalt under cykelhjulene, kulturperler på en snor, byens puls og sammenhængende stisystemer, der leder til overnatningsmuligheder under stjernerne eller i himmelsenge.

Om et par år kan Assens invitere til en storslået attraktion i vandkanten, og allerede i dag hilser vi det fælles fynske samarbejde om turisme og bosætning hjerteligt velkommen.

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Odense For abonnenter

Rekordresultat i gourmetrestaurant: - Vi har været dygtige, vi har haft rigtig mange gæster

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Mug på væggene, fugtplamager og skimmelvækst: Staten sælger nedslidte ejendomme, efter 100.000 træer er plantet i området

Sydfyn For abonnenter

Sydfynsk vingård solgt efter tre dage på markedet: - Det er ikke helt normalt, at en ejendom bliver solgt så hurtigt i den prisklasse

Middelfart

Ejby manglede en tradition - nu står frivillige sammen om at skabe den

Sport For abonnenter

Odense Håndbold kan score DM-guldet på festdag - men holdet og Mie Højlund må forvente modtræk

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Nyborg

Har lige åbnet med take away: Nu ryger skiltet i Facaderådet

Odense For abonnenter

21-årig sprang om på bagsædet under kørsel: Kørte ind i politibil

For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Odense For abonnenter

Madanmeldelse: Et brag af en aften HOS Hemme og Spolum

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kerteminde

Ny runde hærværk mod biler i midtbyen: Nogen har set sig gal på sidespejle

Odense For abonnenter

Søren Lundgaard købte hus i 2013, og letbanen blev brugt som salgsargument: - Jeg tænkte bare, 'det bliver pissegodt for vores huspris'

Assens

Hans på en vild mission: Han kører Fyn rundt på et døgn - og den gamle knallert fra 1974 ville ikke starte

Annonce