Annonce
Klumme

Lystfiskeri. Fælles om Fyns næste trækplaster

Synspunkt: Assens Byråd har netop besluttet, at Danmarks kommende formidlingscenter for kyst- og lystfiskeri skal placeres centralt på havnen i Assens, hvor snøren kan kastes i Lillebælt fra kaj-kanten.

Ambitionerne er store, og vi håber at kunne bygge et center af høj arkitektonisk værdi med oplevelser for alle aldre, der appellerer både til den passionerede tyske lystfisker og den nysgerrige danske familie på ”staycation”. Nu starter så arbejdet med at realisere et nyt turismefyrtårn til gavn for hele Fyn. Der er kamp om turisterne, men mange tendenser peger i Fyns favør. Bæredygtig turisme, hvor destinationen kan nås uden at rejse med fly, og hvor det område, man besøger, lever og ånder hele året, er i vækst. Og så er der en stigende bevidsthed om at benytte naturen på en måde, der virker autentisk og uden at efterlade en regning til kommende generationer. Det kommende formidlingscenter rammer ind i hjertet af disse tendenser, og vi glæder os til at se det stå klar til at modtage turister fra især Tyskland, Danmark og det øvrige Skandinavien.

Fyn opfattes som én turistdestination, og bør agere som sådan. Kun på den måde lykkedes vi alle med at styrke turismeerhvervet og dermed skabe liv for besøgende og for os, der bor fast på Fyn, men også med at styrke økonomien og dermed stabilisere vores velfærd. Heldigvis har vi et stærkt, politisk samarbejde på Fyn, der ikke mindst her under Corona-nedlukningen har vist sit værd i fælles ”Genstart Fyn” og ”Fyn skal det være” kampagner. Vi skal løfte hinanden og dermed også vores egne kommuner. Besøgende i det kommende oplevelsescenter starter måske nok i Assens og bliver guidet rundt til fiske-hotspots og andre aktiviteter i vores kommune, men de skal også rundt på resten af Fyn med deres fiskestænger og trang til oplevelser. Her vil de spise, overnatte og benytte sig af hele Fyns kulturtilbud. Og vi vil sørge for at gøre dem opmærksomme på, at de kan lufte vandreskoene og mountainbiken i Faaborg, få mere viden om livet under vandet i Kerteminde, hvor de også kan nyde lokal fangst på gastronomisk niveau. Og sådan kunne vi fortsætte om, hvordan vi skal spille hinanden gode til alles bedste.

I Thy har man grebet muligheden og givet plads til et paradis for surfere i form af ”Cold Hawaii” i Klitmøller. Surferne har trukket flere med sig, og i dag er området i vækst og mange ressourcestærke familier har slået sig ned. Dette til trods for, at man skal køre længe for at komme til en storby og dermed et universitet, internationale arbejdspladser og storbyens mange fornødenheder. På Fyn har vi alt dette inden for helt andre overkommelige afstande, end Nordjylland kan byde sine tilflyttere. Med andre ord: Vi skal tro på os selv og vores værdier og komme ud over rampen med en fælles markedsføring og et styrket tilbud af aktiviteter til de borgere og turister, vi alle så gerne vil have fingrene i. Fyn er lille nok til at overskue og stor nok til at imponere. Sammen kan vi gøre Fyn til destination nummer et for alle, der værdsætter historiske købstæder, bølgen blå, grus og asfalt under cykelhjulene, kulturperler på en snor, byens puls og sammenhængende stisystemer, der leder til overnatningsmuligheder under stjernerne eller i himmelsenge.

Om et par år kan Assens invitere til en storslået attraktion i vandkanten, og allerede i dag hilser vi det fælles fynske samarbejde om turisme og bosætning hjerteligt velkommen.

Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Odense For abonnenter

32-årig såret, kort før Abdinur blev dræbt: Nu er han tiltalt for at have sendt bud efter drabsmand og to andre med pistoler

Annonce
Annonce
Annonce
Nordfyn

Telefonstorm på værkstedet: - Folk reagerer først, når Peter Tanev siger, at nu kommer vinteren

Fyn For abonnenter

Forening svindlede med indsamling til kræftramte børn: Formand ville frifindes i landsretten - fik langt hårdere straf

Odense

Odense kravler sikkert væk fra bundplacering: Færre og færre arbejdsløse

Nyborg For abonnenter

Unge i Nyborg får deres helt eget byråd

DF-formand: Messerschmidts model for formandskab holder ikke

Middelfart For abonnenter

Midtfynsk vvs'er konkurs: Nu står renoveringsarbejdet i Middelfart Kirke stille

Navne

Begravelser og bisættelser torsdag den 2. december

Assens

Dramatisk opgør i SF: Fremtrædende medlemmer trækker sig fra vigtige poster - nyvalgt stemmesluger bliver udvalgsformand

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

Odense

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Odense For abonnenter

Manden med arret gør op med den voksne, der forgreb sig på ham som lille: Skriver "afskedsbrev til min pædofil"

Erhverv

Stort tab under corona: Fynsk mikrobrygger og whisky-destilleri tvinges til lukning

Annonce