Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lystfiskerformand: Forbyd trawlfiskeri i bælterne

Faaborg: - Hvis kommunerne vil satse på fisketurisme, så må de også sørge for, at der er nogle fisk at fange. Det er ikke nok kun at satse på ørredfiskeri, siger formanden for Faaborg Sportsfiskerklub Kim Laursen.

De fynske kommuner yder allerede at tilskud til udsætning af ørreder, men der skal også arbejdes lands- og fiskeripolitisk, mener Kim Laursen.

- For 20 år siden snakkede man om et fantastisk fiskeboom i vores farvande, når det gjaldt torsk. Der var vist en kvote, der ikke var brugt op hernede, og erhvervsfiskere fra hele landet kom og fiskede torsk i nogle uger. Siden har vi stort set ikke kunnet fange en torsk. Da jeg var ung i 1980'erne fangede man ofte torsk fra kysten, og på en heldig dag fangede man en havørred. I dag er det lige omvendt, siger han.

Man kan ikke både satse på fisketurister og på erhvervsfiskeri med trawl i bælterne, mener han.

- Hvis man ville gøre det mere attraktivt for fisketurismen, burde man reelt lave trawlfri zoner i både Lille- og i Storebælt, som man har det ovre i Øresund. Så ville der blive mange flere - og flere forskellige fisk at fange, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Assens

Klager over Assens Kommune: - De tilgodeser ikke vores søns behov

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce