Annonce
Sydfyn

Lys, kamera, action: Den Danske Filmskole optager eksamensfilm i Svendborg

Optagelser til Madtanterne står på fra den 12. til 23. oktober. Foto: Lukas Daugbjerg
Studerende fra Den Danske Filmskole optager i øjeblikket i Svendborg. De er i gang med deres eksamensfilm og fandt den perfekte lokation i Svendborg Erhvervsskole og Gymnasies kantine.
Annonce

Svendborg: Et hold fra Den Danske Filmskole filmer i Svendborg i øjeblikket. De er i gang med optagelserne til deres eksamensfilm, Madtanterne.

Holdet har blandt andet indtaget Svendborg Erhvervsskole og Gymnasier. Det er her, der skal filmes og det er der en særlig årsag til, fortæller producer på filmen Mads-August Grarup Hertz.

- Filmen handler om det, man i Sverige kalder madtanter. Det er kort og godt det samme som en kantinedame her i Danmark. Vores instruktør Lars Vega er fra Sverige, og filmen er inspireret af hans erfaringer og relationer til de madtanter, han er vokset op med.

- Grunden, til at det er blevet netop Svendborg Erhvervsskoler og Gymnasier, vi filmer på, er, at de havde den kantine som mindede mest om det, Lars Vega husker fra sin opvækst. Lokationen var simpelthen perfekt, forklarer Mads-August Grarup Hertz.


Når man er afsted for at optage en film og bor der, skal man ikke tænke på at købe ind til aftensmaden eller lignende hverdagsting. Det betyder også, at man kan koncentrere sig 100% om den kreative proces og virkelig fordybe sig i det.

Mads-August Grarup Hertz


At kantinen, der optages i, ligner det, som instruktøren husker, har selvsagt været en vigtig pointe ved og grund til at tage holdet og optagelserne til Svendborg. Men det er ikke den eneste gode grund, til at vælge og flytte sådan en produktion væk fra København.

- Det giver et helt andet sammenhold og hjælper især på at holde fokus. Når man er afsted for at optage en film og bor der, skal man ikke tænke på at købe ind til aftensmaden eller lignende hverdagsting. Det betyder også, at man kan koncentrere sig 100 procent om den kreative proces og virkelig fordybe sig i det, forklarer Mads-August Grarup Hertz.

Holdet har også søgt og fået tildelt økonomisk støtte fra Svendborg Kommunes kultur- og fritidsudvalg på 30.000 kroner. Det har dog intet at gøre med valget af Svendborg som lokation for optagelserne.

- Vi har tidligere været på Langeland for at filme vores midtvejsfilm. Så vi havde lidt kendskab til Svendborg området i forvejen. At vi fandt den mest egnede kantine her er selvfølgelig vigtigt, men det handler også om, at der er en kæmpe velvilje til at hjælpe, når vi spørger. Jeg ved af erfaring, at selvom der er flere mennesker, er der længere mellem hjælpen i København, så det er med til, at vi føler os velkommen, siger Mads-August Grarup Hertz.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Tvunget til at forlade byrådet efter anmeldelse fra lokal avis: - Det er godt nok det mest usmagelig, jeg har været udsat for

Kerteminde For abonnenter

60 dage for et facebook opslag: - Det er samfundet, der har censureret en folkevalgt politiker, mener forsvarsadvokat

Nyborg

Fængselsansattes formand venter Madsen flyttet til nyt fængsel: Enner Mark og Nyborg er i spil

OB

OB-træner vil konkludere halvvejs

Nordfyn

Efter dommen til vanvidsbilist: Dansk Folkeparti afkræver justitsministeren svar

Annonce