Annonce
Nyborg

Lys i kirkerne for sammenhold og fællesskab

Flødstrup Kirke torsdag aften. Privatfoto
Kirkerne i Flødstrup og Ullerslev lyser i mørket, og det kommer også snart til at ske i Langå, Øksendrup og Svindinge

Østfyn: Normalt, når vi rammes af store fortvivlende kriser som død og ulykker, står kirken klar med ritualer og trøstende ord. Men også kirkerne er lukket for at gøre det svært for corona-virus at brede sig.

- Det er en meget mærkelig situation at stå i som præst, så jeg følte, at vi måtte gøre noget, fortæller sognepræst Karin Nebel.

Derfor har hun fået den idé at tænde lys i kirkerne i Flødstrup og Ullerslev. Hver aften, når mørket indhenter dagen, stråler lyset nu fra de gamle kirketårne - præcis som de plejer at gøre ved juletid.

Samtidig er der lagt kirkegårdslys og tændstikker ud ved de to kirker, så folk kan tænde et lys ved kirken og måske bede en lille bøn, så lyset kan "sætte en slags krop på det, man tænker og føler".

- Man kan også sætte lys i sine vinduer, siger Karin Nebel.

- For mig er lyset et markering af hele situationen, hvor vi tænder lys for fællesskab og sammenhold. Lys er også godt, når ordene slipper op, for det kan ramme ned i følelser, hvor vi ikke selv har ord. Som ved juletid er lyset udtryk for både bøn, håb og glæde over livet. Og det har vi brug for i denne svære tid, hvor netop menneskers liv er i fare, siger Karin Nebel.

Hun arbejder som præst halvdelen af sin tid i Flødstrup og Ullerslev. Den anden halvdel er hun præst i Langå, Øksendrup og Svindinge, og her er der også lys på vej, fortæller hun.

Samtidig har hun via Facebook skrevet følgende: "Et er dog sikkert - du kan altid få en samtale med din præst", og det skal forstås på den måde, at medlemmer af de menigheder, hun er præst i, altid kan ringe og få en snak med hende.

Annonce
Ullerslev Kirke torsdag aften. Privatfoto

Kære læser: Vi har valgt at låse alle artikler om coronavirussen op for at sikre, at alle brugere på fyens.dk har adgang til den bedst tilgængelige viden om den trussel, vi står over for. At hjælpe med at begrænse smitten af coronavirus er en naturlig del af vores mission om at understøtte det lokale samfund.

Et af kirkegårdslysene. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Takker politiet: Gydas skizofrene søn truede hende med samuraisværd og barrikaderede sig i huset

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1970: Odense Kommune bliver større i morgen

1995 Danmarks første elektroniske markedsplads åbnede i går for kunderne. Efter en lang sej fødsel er Diatel-netværket nu klar med en række tilbud til pc-ejere. For eksempel kan man sidde foran sin skærm og bestille teaterbilletter, lave sine bankforretninger, købe ind, læse Den Blå Avis eller se det seneste døgns nyheder. 30 forskellige tjenester er der indtil videre at vælge imellem på Diatel, der officielt blev søsat af forskningsminister Frank Jensen (S) med et tryk på den rette knap på tastaturet. Det er TeleDanmark/ Jydsk Telefon, Kommunedata og Girobank, der ejer Diatel. Derudover har dagbladene Jyllands-Posten og Politiken poster i bestyrelsen med ret til senere at købe sig ind i selskabet. 1970 Fra i morgen er Odense Storkommune en kendsgerning. I eftermiddag kl. 14 holdt det nyvalgte byråd sit konstituerende møde, hvor borgmester Holger Larsen som rådets ældste medlem bød de 28 andre medlemmer velkommen og derefter ledede valget af borgmester. Det blev som ventet Holger Larsen, der blev genvalgt med 15 stemmer (14 socialdemokratiske og folkesocialisten Alfred Andersen). Ingen andre kandidater var opstillet. Der foretoges valg af magistrat, der består af borgmesteren og fire rådmænd. Magistraten har borgmesteren som formand og består af rådmand Poul Nielsen, Bellinge, rådmand Jens Helbak, Odense, rådmand C. Jeppesen, Næsby og Lennart Larson, Pårup. 1945 Efter de begivenheder, der er sket i den senere tid, skulle man tro, at en flyvervarsling nu blev mødt med større alvor end nogen sinde tidligere. At dette ikke er tilfældet, kunne man opleve i går eftermiddag, da sirenerne kl. 15 forkyndte, at der kunne ventes overflyvning. I de første minutter, hvor sirenerne lød, var der en del mennesker, der søgte hjem eller i tilflugtsrum. Men det varede ikke længe, efter at sirenerne var blevet tavse, før der igen var børn på gaden og folk, der kom ud for at se, ”om der skete noget”. På et vist tidspunkt under varslingen var der samlet op mod et par hundrede mennesker på fortovet og kørebanen uden for det offentlige tilflugtsrum i Bryggergårdens kælder.

Odense For abonnenter

Forarget rådmand om ulovlig udlejning af boliger: - Det hører ingen steder hjemme

Danmark

Liveblog: Ældre og sårbare får gratis vaccination mod lungebetændelse

Annonce