Annonce
Sport

Lyon-nordmand hyldes efter CL-målrekord i Hjørring

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Ada Hegerberg fik onsdag en besked fra legenden Anja Mittag, efter at hun tangerede tyskerens 51 CL-mål.

Den norske fodboldspiller Ada Hegerberg tangerede onsdag målrekorden i Champions League, da Lyon i ottendedelsfinalen slog Fortuna Hjørring på udebane med 4-0.

Den 24-årige nordmand scorede to gange i Hjørring og er nu oppe på 51. mål i Europas største klubturnering.

Dermed matcher Hegerberg den tyske legende Anja Mittags målrekord i Champions League. Den 34-årige tysker indstillede i sommer fodboldkarrieren.

- Jeg har netop fået en besked fra Anja Mittag, og det er fantastisk. Hun er en legende, og det glæder mig og giver mig motivation, siger nordmanden til Lyons Twitter-profil.

Ada Hegerberg, der sidste år blev hædret som verdens bedste fodboldspiller i den såkaldte Ballon d'Or-kåring, bragte Lyon foran med 1-0 mod Fortuna Hjørring.

Senere headede hun kampens sidste mål ind. Eugénie Le Sommer scorede franskmændenes to øvrige mål.

- Det var en fantastisk kamp af holdet. Med en eller to berøringer destabiliserede vi modstanderne.

- Jeg vil gerne takke mit hold. Vi har den her slags utrolige øjeblikke hvert år, siger Hegerberg til Lyons Twitter-profil.

Fortuna Hjørring gæster om to uger den nordfranske by i returkampen.

Lyon har vundet Champions League de seneste fire sæsoner.

/ritzau/NTB

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce