Annonce
Sport

Lynmål og debutantscoring sender Viborg til tops

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Mads Aaquist kom på måltavlen i sin debut for Viborg og hjalp holdet til sejr og en dukseplads i 1. division.

Det var hjemmeholdenes dag i 1. division, hvor fem kampe gav fem hjemmesejre - blandt andet til Viborg FF, som er nyt tophold i rækken.

Med debutanten Mads Aaquist blandt målscorerne slog Viborg i egen hule Nykøbing FC med 3-0, hvilket sender holdet op på 14 point for 6 kampe.

Da oprykkerne fra Kolding IF samtidig tabte 3-4 ude mod Fredericia, er Viborg i front med et enkelt point ned til både Kolding og Fredericia.

Det nye tophold fik en kanonstart på kampen mod Nykøbing FC, da Jakob Bonde sendte Viborg i front allerede i første minut. Og godt et kvarter senere var det debuterende Aaquist, som fordoblede føringen.

Ti minutter inde i anden halvleg faldt kampens afgørelse med Frederik Brandhofs mål til 3-0.

Nedrykkerne fra Vejle fik også fuld gevinst, da Skive gæstede Nørreskoven.

På to scoringer af angriberen Kjartan Finnbogason blev det til en sejr på 2-1, som sender holdet op på otte point efter en noget ujævn sæsonstart.

I søndagens øvrige kampe vandt Hvidovre hjemme med 3-2 over FC Roskilde, mens HB Køge sendte Fremad Amager hjem med et nederlag på 1-3.

Lørdag slog Næstved på hjemmebane Vendsyssel med 3-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Indland

Send en besked til fyens.dk

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce