Annonce
Odense

Lynhurtigt net: TDC vil rulle gratis fibernet ud i Odense

TDC ventes at gå i gang med at lægge fiberkabler ned i Odense i juli. Foto: TDC
1400 husstande og firmaer er med i første bølge, når TDC til juli går i gang med at rulle fibernet ud i Odense. Projektet er del af firmaets nye strategi, der skal få fibernet ud til en million danske husstande indenfor en kortere årrække.
Annonce

1400 husstande og private virksomheder i Odense-forstaden Søhus får nu mulighed for at blive koblet gratis på en lynhurtig fibernetløsning. For i juli tager TDC hul på det første af formentlig flere kommende projekter, der skal levere fibernet til odenseanerne. Firmaet står for at grave fiberkablerne ned og tilbyder gratis tilslutning - uden nogen forpligtigelser i forhold til hvilken udbyder man skal vælge til at levere internet og eksempelvis tv.

- Vi har forbundet Danmark i 136 år, og vi ønsker at bygge fremtidens bedste digitale infrastruktur i Odense. Fiber er fremtidens bredbånd, og vi ønsker at bidrage til et digitalt Danmark og et digitalt Odense ved at bane vejen for lyn-hurtige internetforbindelser på fibernet, siger Henrik Leu Christiansen, leder af fiberudrulning hos TDC.

Bortset fra et enkeltstående projekt på Bjørnø syd for Faaborg, hvor TDC lagde et fiberkabel ned, efter at det gamle kabel var ødelagt af en påsejling, så er det første gang på Fyn, at firmaet nu går ud og leverer gratis tilslutning helt ind i husstanden. Ved tidligere fiberprojekter andre steder og med andre selskaber, har man skullet betale for at få en tilslutning ind til husstanden.

TDCs mål er at kunne levere fibernet til en million danske husstande indenfor de næste fem-seks år. En kæmpe opgave, der blandt andet betyder, at det er de regionale metropoler blikket er rettet mod først. Når Odense også er interessant, er det fordi andelen af borgere med mulighed for at tilkoble sig en fiberløsning er forholdsvis lav. Kun knapt hver tredje husstand har muligheden i dag.

- Det bliver spændende at se, hvor mange der vil tage imod tilbuddet. Selv om vi selvfølgelig håber, at nogle af dem også vil vælge os som udbydere, så står det dem frit for at vælge andre, siger Henrik Leu Christiansen.

Det er meningen, at projektet i Søhus skal følges op af flere i byen, men hvornår og hvor mange afhænger blandt andet af efterspørgslen.

- Det er jo vores håb, at flere områder går sammen og vil være med. Vi vil jo gerne levere så meget fibernet som muligt, siger han.

For TDC er det også vigtigt at få fibernettet rullet ud. For det spiller også en rolle i udrulningen af 5G-netværket, som er det mobilnetværk, der med tiden skal afløse det nuværende 4G-netværk til bl.a. mobiltelefoni.

For beboerne i Søhus-området betyder den gratis tilslutning, at selskabet fører et fiberkabel ind til adressen og etablerer et såkaldt ”KAP-stik” på indersiden af bygningen. Herefter kan man så tage forbindelsen i brug ved at købe et abonnement hos en bredbåndsudbyder efter eget valg. Man kan også vente med at tage forbindelsen i brug til senere, hvis man ønsker det.

På hjemmesiden tdcfiber.dk er det muligt at tjekke om ens adresse er omfattet af udrulningen.

Det er i dette område af Odense, at TDC som det første sted vil rulle gratis fiberforbindelse ud til 1400 hustande og virksomheder. Beboere i området kan på tdcfiber.dk se, om de er omfattet af projektet. Kort: TDC
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce