Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lyngvilds sommermarked udvider: Ånderne rykker ind på Ravnsborg

En stor vikingelejr omkranser Ravnsborg under sommermarkedet. Pressefoto
Når Jim Lyngvild den 30. maj inviterer indenfor i sin fynske vikingeborg vil brugskunst, skønhedsprodukter og streetfood få selskab af healere, spåkoner og andre med kontakt til den åndelige verden.

Haagerup: Fra 30. maj til 2. juni inviterer Jim Lyngvild til sommermarked på vikingeborgen Ravnsborg i Haagerup.

Ravnsborgs nybyggede kolonnade vil i de fire dage, markedet varer, blive omdannet til et spirituelt mekka, hvor gæsterne kan få hjælp til at få kontakt til de afdøde, trække tarotkort eller blive spået i runer af en ægte vølv.

Som en understregning af, at markedet står i åndernes tegn, vil det torsdag og fredag også være muligt at komme til foredrag med en af landets mest anerkendte medier, Marion Dampier-Jeans.

På markedet finder gæsterne desuden masser af smykker, tasker, designervarer, skønhedsprodukter og brugskunst.

Derudover vil markedets gæster også få mulighed for at komme indenfor i Jim Lyngvilds 750 kvadratmeter store vikingeborg, besøge verdens eneste asatro gudetempel og hilse på vikingerne i den store vikingelejr, der omkranser Ravnsborg.

Markedet byder også på oplevelser som hesteshow, ponytræk, krigerskole, kampshow og bueskydning.

Og skulle man blive sulten undervejs, er der også madboder til enhver smag og pengepung, lyder det i en pressemeddelelse.

Igen i år inviterer Jim til det legendariske ”Taberbanko” med præmier for over 20.000 kroner. Det sker torsdag og søndag morgen klokken 8.45, hvor Jim Lyngvild er bankovært, mens gæsterne kan hygge sig med kaffe, te og croissanter. Billetter til denne del skal købes på forhånd. Ravnsborg Sommermarked finder sted i dagene 30.-2. juni, alle dage klokken 10-16 på Hågerupvej 33.

Der er parkeringspladser på marken 400 meter fra markedet, og der vil traditionen tro være hestevogne til transport. Læs mere om parkering og entré og find det fulde program over foredrag, aktiviteter og events på ravnsborgmarkeder.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce