Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lyngvilds første kirkefoto i kassen: Moses med stentavle på Svelmø Strand

De fem modeller er alle nogen, Jim Lyngvild har arbejdet med før. - Det er rart, så ved jeg, hvad de kan, og hvad de står for, siger han. Foto: Maria Retoft Pedersen
De letpåklædte modeller poserede i bidende kulde på Svelmø Strand mandag eftermiddag.
Annonce

Svelmø/Faaborg: Solen stod lavt over det Sydfynske Øhav mandag eftermiddag, hvor en røgmaskine satte den rigtige stemning. På strandstenene var nøje placeret fem modeller til Jim Lyngvilds første foto til Faaborg Kirke.

Fotosessionen var ganske spontant kommet i stand.

- Vejret og lyset er simpelthen lige til det, så nu skulle det være. Klokken 11 skrev jeg ud, hvem der havde lyst til at være med, hvis jeg ville tage et billede i dag klokken 13, og nu er vi altså her, fortalte Jim Lyngvild.

Billedets motiv er inspireret af Moses, der ser israelitterne tilbede guldkalven og derefter bliver så vred, at han smadrer stentavlerne med de 10 bud.

Ikke uventet gav det anledning til debat, da det forleden kom frem, at den asatro multikunstner Jim Lyngvild skal udsmykke Faaborg Kirke med seks store fotografier med bibelske motiver.

Erhvervsmanden Ole Billum har meldt sig på banen som kunstmæcen, mens Lyngvild selv er gået ind i projektet uden at få noget for det.

Jim Lyngvild er glad for projektets modtagelse og også debatten omkring det.

- Modtagelsen viser, at folk nærer en kærlighed til deres tro og gerne vil beskytte den. Når billederne er færdige, vil jeg rigtig gerne have kritik og feedback, indtil da virker det bare personligt, lyder det fra ham.

De næste fotos bliver skudt den 18.-19. december, hvor blandt andet Daniel i løvekulen er et af motiverne.

Guldkalven, der spiller en central rolle, i Lyngvilds fotografi, fandt han via Gul & Gratis hos en sælger i Jylland. Foto: Maria Retoft Pedersen
Efter planen skal Lyngvild levere seks fotografier til Faaborg Kirke til foråret. Foto: Maria Retoft Pedersen
Fotografierne skal i deres udtryk ligne malerier. Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen
Foto: Maria Retoft Pedersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce