Annonce
Assens

Lyngvild-øl vinder som årets bedste

Mastermind og partner i Bryggeriet Frejdahl, Jim Lyngvild, modtog sammen med brygmester Christoph Behnke fra Bryggeriet Vestfyen den æresfulde pris.

Roulv har vundet prisen som årets bedste øl på International Food Contest.

Bryggeriet Frejdahl, der er et samarbejde mellem Jim Lyngvild og Bryggeriet Vestfyen i Assens, modtog forleden en ærespris for porterøllen Roulv.

Det skete på International Food Contest i Herning, hvor Roulv blev kåret som "Årets bedste øl".

Roulv indgår i en serie på seks varianter, der alle kom på markedet for fem år siden.

- Jeg er stolt over, at mine vikinger igen er blevet sat på landkortet. Det her er ikke bare en øl, det er en følelse. Jeg har gjort hvad jeg kunne, for at danskerne skal være stolte af deres traditioner. Både på bryggesiden og i historiefortællingen. Roulv er for mig indbegrebet af dansk bryggetradition og moderne vildskab. Flere steder har jeg hørt, at ROULV er Danmarks bedste porterøl og skal jeg parkere janteloven, så må jeg give dem ret, siger Jim Lyngvild.

I konkurrencen blev det til to yderligere priser til Bryggeriet Frejdahl.

De gik til luksusøllen Gudmund, der vandt en sølvmedalje og det samme gjorde den økologiske øl Valdravn, som er tilsat chokolade fra firmaet Konnerup i Vester Aaby.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce