Annonce
Nyborg

Lynfrosten-debat: Derfor var DF's gruppeformand tavs

Carsten Kudsk sagde ikke et eneste ord under debatten om Lynfrosten. Lige indtil der skulle stemmes i sagen. Afstemningen endte 13-12 i tilhængernes favør. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Nyborg: Normalt er Dansk Folkepartis gruppeformand Carsten Kudsk meget talende. Men under den mere end to timer lange byrådsdebat om de omstridte planer for Lynfrosten-grunden forholdt han sig tavs. Lige indtil der skulle stemmes.

I stedet var det partifællen Anne-Marie Palm-Johansen, der førte ordet på partiets vegne. Carsten Kudsk forsikrer, at det ikke skal ses som utryk for manglende enighed om DF's kurs i sagen.

Partiet har således skiftet holdning fra at være tilhænger af den nye lokalplan til at være imod. Både Anne-Marie Palm-Johansen og Carsten Kudsk endte da også med at stemme nej til det ændringsforslag, som Venstre havde stillet.

Men forud var altså gået en meget lang debat, hvor medlemmerne af byrådet stod i kø for at få ordet. Bare ikke Carsten Kudsk.

- Jeg overvejede flere gange, om jeg skulle sige noget. Men min partifælle havde sagt det, der skulle siges. Samtidig kunne jeg se, at talerækken var alenlang, siger DF's gruppeformand.

Det var aftalt på forhånd, hvem af de to DF'ere der skulle føre ordet på partiets vegne. At valget faldt på Anne-Marie Palm-Johansen forklarer han med, at hun tidligere har udtalt sig til pressen om netop Lynfrosten.

Dertil kommer, at Carsten Kudsk internt i partiet har erklæret sig for inhabil, fordi han har lejet en af de nuværende bygninger på Storebæltvej og brugt det som lager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce