Annonce
Sport

Lykkelige Gemke er i Denmark Open-kvartfinale: Helt vildt

Toshifumi Kitamura/Ritzau Scanpix
Undertippede Rasmus Gemke slog verdens nummer seks i Denmark Open og er i kvartfinalen.

En af de største sejre i karrieren.

Sådan beskriver den danske badmintonspiller Rasmus Gemke triumfen, da han torsdag slog sjetteseedede Jonatan Christie fra Indonesien i to sæt i Denmark Open.

Sejren giver Gemke, der er nummer 22 i verden, en plads i kvartfinalen.

- Det er helt vildt. Det er en turnering, jeg har fulgt med i, siden jeg var helt lille, og nu står jeg i kvartfinalen.

- Christie er en af de bedste i verden og har gjort det rigtig godt på det seneste, så det er helt vildt at slå ham, siger Gemke.

Han vandt kampen med 21-17, 23-21, og specielt slutningen blev yderst nervepirrende, da Gemke først missede en matchbold på en servefejl, og Christie kort efter missede en sætbold.

Men til sidst sikrede danskeren sig sejren med et hårdt smash langs sidelinjen og kastede sig i gulvet med næverne knyttet og jublede sammen med den udsolgte arena i Odense.

- Det var virkelig intenst til sidst. Der var en masse tanker, der fløj gennem mit hoved, og jeg kunne godt mærke, at jeg rystede en lille smule på armen, og det var en vanvittig forløsning, da jeg endelig fik den slået ned, siger Gemke.

Han var både i første og andet sæt bagud med fire-fem point, men leverede begge gange et flot comeback, og det var i sidste ende med til at knække Jonatan Christie, forklarer indoneseren selv.

- Tillykke til Rasmus. Han spillede rigtig godt.

- At han fik de comeback, som han gjorde, betød, at han pressede mig meget, og det var det, der gjorde udslaget i denne kamp, som jeg er nødt til at tage ved lære af, siger Christie.

Rasmus Gemke skal i kvartfinalen op mod verdensetteren Kento Momota fra Japan.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ghettopakke: Aktuelle tal, tak

Der er ikke længere blot én, men nu to rigtig gode grunde til, at partierne bag den såkaldte ghettopakke tænker sig godt om og justerer kriterierne, inden de pålægger en række kommuner at begynde nedrivning af boligområder på den hårde ghettoliste. Med et bredt flertal bestående af seks partier bag ghettopakken må man udlede, at dette tiltag mod socialt udsatte parallelsamfund har solid folkelig forankring. Men den folkelige forståelse kan hurtigt skrumpe ind, hvis det viser sig, at et nedrivningsdiktat har et grotesk skær af tilfældigheder. Det har stødt mange borgere, at Odense Kommune tilbyder flyttepenge til dømte kriminelle i boligområder, der risikerer at havne på den nye ghettoliste, som sendes ud til december. Forargelsen er forståelig, selv om kommunen kun reagerer som alle andre, der ser en kæmpeudgift tårne sig op forude: Man forsøger at undgå den. Og her er der tale om, at nogle færre beboere med en plettet straffeattest i et par opgange måske er afgørende. Senest er det kommet frem, at nedrivning kan blive udløst af, hvad man kan kalde bagatelkriminalitet. Hvis en person får en bøde og ikke betaler den, havner sagen i retten, hvor personen får en dom. Ifølge et datatræk hos Fyns Politi for 2017 og 2018 har otte personer med adresse i det nedrivningstruede boligkvarter Solbakken i Odense fået en dom på grund af en ikke-betalt bøde. Disse eksempler belaster altså Solbakken i ghettoregnskabet og kan i sidste ende betyde nedrivning. Venligt udlagt vil det være et papirtyndt grundlag. Boligminister Kaare Dybvad besøgte et af Odenses udsatte boligkvarter for nogle dage siden og havde ingen bemærkninger til kommunens flyttehjælp til kriminelle. Derimod stillede Dybvad i udsigt, at de tal, der skal danne grundlag for ghettolisterne, skal være så aktuelle som muligt. Hvis det skal forstås sådan, at de 11 måneder gamle tal, der bruges i dag, ikke dur, er det en god erkendelse, selv om skrotning bør være en selvfølge. Betryggende vil det også være, hvis partierne bag ghettoaftalen giver opgørelsesmetoden et eftersyn. På landsplan berører ghettoplanen flere tusind mennesker og koster mange milliarder. Derfor skal kriterier og udførelse være uangribelig.

Annonce