Annonce
Sydfyn

Lykkelig tilflytter på Ærø: - Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed

Klokken er 7.30, og Lotte Norrild er ved at aflevere 5-årige Julie i børnehaven Mopælappen i Marstal. Til højre er det Dicte, som går i 2. klasse på Marstal Skole, og bag fotografen gemmer 3-årige Gry sig. Hun går også i børnehaven. Foto: Anders C. Østerby
Tilflytter Lotte Norrild er enig i, at forholdene for børn er et godt argument for at bo på Ærø. Hun roser personalet i børnehaven for at tage sig godt af hendes døtre og opfylde de behov, netop de har.
Annonce

Ærø: Hvis Ærøs turist- og erhvervschef vil sælge Ærø på børnefamiliers vilkår, kan han godt få tilflytteren Lotte Norrilds ord for, at de er fremragende.

- Jeg vil hellere end gerne fortælle, at her er vildt fantastisk at bo, siger hun.

Det var et jobtilbud, der fik familien Norrild til at flytte fra Otterup på Fyn til Ærø for syv år siden. Jobbene har de begge skiftet ud, men adressen har de beholdt, for Ærø viste sig at have fordele, de slet ikke havde overvejet.

- Vores første barn var kun lidt over et år, så vi var stadig meget fokuseret på job og oplevelser i vores overvejelser. Vi havde tit talt om, at det kunne være sjovt at bo et år i udlandet, så da vi fik mulighed for at få job på Ærø, valgte vi at gøre det til vores eventyr. Det værste, der kunne ske var, at vi fandt ud af, at det ikke var noget for os, og så kunne vi jo flytte igen, siger Lotte Norrild, 36 år.

Men efterhånden som datteren Dicte blev større og storesøster til Julie og Gry, begyndte Lotte og Thomas Norrild at få andre værdier. Nærhed, tryghed og tid sammen blev vigtige begreber, og de harmonerede smukt med livet på Ærø.

Når Lotte Norrild hører om afsløringer af horrible forhold i daginstitutioner i andre kommuner, priser hun sig lykkelig for sin egen situation.

- Jeg kan få helt ondt i maven, når jeg hører om det. Jeg er så glad for vores børnehave, som er fuld af nærvær og tryghed.

For eksempel føler hun, at Julie på 5 år, som både har det lidt svært med at blive afleveret og hentet, bliver set og hjulpet af pædagogerne i børnehaven.

- Der er altid et knus til hende, og hvis det gør det nemmere for hende at starte dagen på sin gamle stue, får hun lov til det. De har tilbudt, at hvis vi ringer et kvarter før, vi henter, kan de forberede hende, og de har fundet et gammelt ur, som hun kan se tikke ned, fortæller Lotte Norrild.

Annonce

Tvunget ned i gear

Hun glæder sig også over de mange naturoplevelser, børnene får i institutionen og fællesskabsfølelsen med de andre forældre og børn i lokalområdet. Og de begrænsninger, ølivet rummer, kan i virkeligheden være skjulte velsignelser, mener hun.

- På en eller anden måde er her lidt mindre stress og jag. Det kan være irriterende, at man ikke lige kan komme i XL Byg, når man mangler nogle skruer lørdag eftermiddag. Men det er også meget godt, at man ikke kan gå i Bilka søndag aften, og der ikke er en mase arrangementer med Gurli Gris i centeret, man kan rende til. Man bliver tvunget lidt ned i gear og ender med at hygge sig sammen som familie i stedet, og så kan vi tage en tur af øen engang imellem, når vi trænger til noget andet.

Lotte Norrild ville være lykkelig for flere tilflyttere, og hun fortæller, at hun som tilflytter har været glad for den store hjælpsomhed, hun har mødt fra mange på øen.

- Når man flytter til og ikke kender nogen, er det vildt overvældende, hvor mange der hjælper, hvis man pludselig har brug for det, siger hun og fortæller, at hun også har meldt sig frivilligt til et kaffekorps, som er klar til at snakke med folk, der overvejer at flytte til øen.

Men hun oplever ikke et savn efter flere beboere i hverdagen. Tværtimod oplever hun en nærhed, som kommer af at bo i et lille samfund.

- Jeg synes, det har været nemt at lære folk at kende, og det er trygt, at vi alle kender hinandens børn, og at de kender hinanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce