Annonce
Odense

Lyden af svinesti og en masse fantasi

Kufferterne er en verden af eventyr for sig selv og byder blandt andet på Den lille havfrue.. Fra venstre ses Lysser Andersen, Rudy Tom Due og Patricie Homolova. Foto: Frederik Nordhagen
Et rejsende selskab spreder først uhygge og siden overraskelser i gågaden.

Nogen har trukket farverne ud af billedet torsdag midt i gågademyldretiden. Tre meget lidt muntre personager trækker et spor af lange blikke efter sig, da de næsten svæver gennem menneskehavet.

- Det er lidt uhyggeligt, hvisker nogle blandt den yngre del af publikum, der passerer de tre blodfattige spøgelser, som er iført kufferter og lyden af en svinesti.

Måske er det deres stivede og støvede tøj, der får andre modgående til at mindes Den Gamle By, når de bagefter skal beskrive det scenarie, der netop materialiserede sig for dem mellem farverige tilbudsskilte og moderne løbehjul. Måske mangler de bare ord. For den effekt kan sande overraskelser som bekendt sagtens have på folk.

Men overraskelserne skal vise sig kun at være begyndt.

Det lille optrin gør pludselig holdt på gaden, og mens lyden af gryntende grise bliver udskiftet med musik, fisker spøgelserne på skift det ene eventyr frem efter det andet. Fra lommer og kufferter vælter det ud med Prinsessen på ærten, Tinsoldaten og Tommelise, og de er alle sammen så fine og fantasifulde, at man næsten ikke kan tro, de er støbt af samme tinske som de tre personager.

Et øjeblik er vi nogle, der falder helt ind i de mange eventyrfortællinger, der bygger oven på hinanden, som en fjer der bliver til fem høns.

Moralen? Selv om man ser kedelig ud, kan man sagtens være fuld af fest og farver. Eller noget.

The Travellers - at leve er at rejse. Gader og stræder, Vestergade, fredag og lørdag klokken 16-17:30. Gratis

Annonce
- Det ser uhyggeligt ud, hviskede publikum, da skuespillerne gik runden i gågaden med deres sminkede stenansigter. Her Patricie Homolova. Foto: Frederik Nordhagen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce