Annonce
Odense

Lyden af svinesti og en masse fantasi

Kufferterne er en verden af eventyr for sig selv og byder blandt andet på Den lille havfrue.. Fra venstre ses Lysser Andersen, Rudy Tom Due og Patricie Homolova. Foto: Frederik Nordhagen
Et rejsende selskab spreder først uhygge og siden overraskelser i gågaden.

Nogen har trukket farverne ud af billedet torsdag midt i gågademyldretiden. Tre meget lidt muntre personager trækker et spor af lange blikke efter sig, da de næsten svæver gennem menneskehavet.

- Det er lidt uhyggeligt, hvisker nogle blandt den yngre del af publikum, der passerer de tre blodfattige spøgelser, som er iført kufferter og lyden af en svinesti.

Måske er det deres stivede og støvede tøj, der får andre modgående til at mindes Den Gamle By, når de bagefter skal beskrive det scenarie, der netop materialiserede sig for dem mellem farverige tilbudsskilte og moderne løbehjul. Måske mangler de bare ord. For den effekt kan sande overraskelser som bekendt sagtens have på folk.

Men overraskelserne skal vise sig kun at være begyndt.

Det lille optrin gør pludselig holdt på gaden, og mens lyden af gryntende grise bliver udskiftet med musik, fisker spøgelserne på skift det ene eventyr frem efter det andet. Fra lommer og kufferter vælter det ud med Prinsessen på ærten, Tinsoldaten og Tommelise, og de er alle sammen så fine og fantasifulde, at man næsten ikke kan tro, de er støbt af samme tinske som de tre personager.

Et øjeblik er vi nogle, der falder helt ind i de mange eventyrfortællinger, der bygger oven på hinanden, som en fjer der bliver til fem høns.

Moralen? Selv om man ser kedelig ud, kan man sagtens være fuld af fest og farver. Eller noget.

The Travellers - at leve er at rejse. Gader og stræder, Vestergade, fredag og lørdag klokken 16-17:30. Gratis

Annonce
- Det ser uhyggeligt ud, hviskede publikum, da skuespillerne gik runden i gågaden med deres sminkede stenansigter. Her Patricie Homolova. Foto: Frederik Nordhagen
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Går modeshow i genbrugstøj

Leder For abonnenter

Regler må stoppe elløbehjul-rod

’Elløbehjul roder i bybilledet’. ’Elløbehjul kører for hurtigt der, hvor der er mange mennesker’. Sådan lød det i min radio i anledning af, at transportminister Benny Engelbrecht mandag holdt møde med de kommuner – deriblandt Odense - hvor det i dag er lovligt at køre på elløbehjul, og hvor elløbehjulene i dag fylder alt for meget i bybilledet på den kedelige måde. Både når de er i brug, og når de ikke er. Men radioværten kunne næsten ikke sige det mere forkert. Hvis et elløbehjul – som oftest ligger og – flyder et sted på gaden, så er det, fordi den person, der senest har brugt det, bare har smidt det. Uden så mange andre hensyn end at det lige passede mig bedst der. Og hvis der er for meget fart på elløbehjulet, så skyldes det udelukkende den, der styrer tempoet. For selvom elløbehjul er smarte, sjove og et godt alternativ til flere biler på vejene, så kan de hverken flytte sig fra et sted fra et andet eller sætte farten uden hjælp fra et menneske. Ansvaret for det rod, som er opstået i kølvandet på lovliggørelsen af elløbehjulene, ligger kun ét sted: Hos dem, der bruger dem. Det er derfor, der er opstået et behov for regler. Fordi tankeløsheden og fraværet af hensyntagen lever for godt hos nogle af dem, der bruger elløbehjulene. Vi skal alle sammen være her og kunne færdes sikkert i trafikken. Så det er mit ansvar, at jeg kigger mig for, inden jeg går over en vej – at jeg ikke bare træder ud i forventning om, at de hjulede trafikanter standser. Det er mit ansvar, at jeg sætter min cykel i et stativ eller i det mindste parkerer den, så den fylder mindst muligt på et fortov, fordi jeg lige skal hente et par bukser, en fløderand eller fire tallerkener. Og det er mit ansvar, at jeg ikke parkerer min bil foran en ud- eller indkørsel, så jeg spærrer vejen for andre. Men nogle brugerne af elløbehjul er ikke det ansvar voksent eller bevidst, og så må der regler til. Og sanktioner til dem, der ikke kan finde ud af at følge dem. Selvom det ville været meget nemmere, hvis vi bare ryddede op efter os selv og tog hensyn til andre.

Fyn For abonnenter

26,5 milliarder fordelt til sundhed, forurening og trafik: Sådan påvirker regionens budget dig

Fyn

Borgmester om Middelfarts jobvækst: - Først og fremmest er det et udtryk for, at mange af kommunens virksomheder klarer sig godt

Annonce