Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lyø-folk står bag nyt storstilet sejl-event

Der er plads til 20 både i årets Lyø Escape. Ambitionen er at fylde lagunen ud for havnen med både og vandaktiviteter inden for få år. Foto: Morten Brandt/Lyø Escape
Driftige folk på Lyø arbejder hårdt på at stable en ny sejlads – Lyø Escape – på benene, og arrangementet finder sted om ganske få uger. Allerede fra næste år bliver Lyø Escape meget større, håber arrangørerne.
Annonce

yø: Om knap tre uger går starten til den allerførste udgave af Lyø Escape.

Sejladsen finder sted den 21. til 23. august, og det er erfarne folk indenfor sejlsportevents, der står bag.

Således var det kokken og sejleren Anders Kraft, der forpagter kroen på Lyø, som midt i juli tog kontakt til Morten Brandt for at høre, om han var med på at udvikle en ny event med udgangspunkt fra Lyø. Sidstnævnte har udviklet de internationale sejladser Silverrudder Challenge, Vegvisir Race og Round Denmark Race, og mens disse alle er stenhårde at gennemføre, er den nye sejlads lagt anderledes an.

– Målet er at tiltrække sejlere, der mentalt er gået i cruising-mode, og hvis både er tunge og pakkede til ugers hyggesejlads. Med Lyø Escape ønsker vi at give sommerturen lidt krydderi i form af uformel kapsejlads kombineret med muligheden for at møde gamle og nye venner med en fælles kærlighed til sejlsporten. Planen er så, at de tilbringer korte dage i konkurrence på havet i turpakkede både i det smukke Øhav efterfulgt af lange aftener og måske nætter på land på smukke Lyø med dejlig mad fra kroen, siger Morten Brandt i en pressemeddelelse.

Annonce

Korshavn er rettesnoren

Lyø Escape 2020 er således adventure sail racing i et afslappet format. Årets udgave er den første og bliver af arrangørerne betragtet som en prototype, hvor flere ting skal afprøves.

2020-udgaven er ruten lørdag inspireret af cyklingens ”stjerneløb”, hvor deltagerne har afstikkere ud fra et centrum, hvor de kommer tilbage til flere gange. Udgangspunktet er naturligvis Lyø. Der sejles et mere konventionelt format søndag.

Ambitionerne er store på Lyø, og allerede fra 2021 er det meningen at inkludere de fleste former for vind og menneskedrevet vandsport.

– For dem, der er gamle nok til at huske den oprindelige Fyn Rundt fra Korshavn – så er det den stemning, vi sigter efter. Vi ønsker at fylde lagunen uden for Lyø med hundreder af både. Men i modsætning til Fyn Rundt er Lyø Escape rettet mod deltagere og både i cruisetilstand. Konkurrencen vil være afslappet, og der vil ikke være sejlads efter kl. 17.00, siger Anders Kraft, der bl.a. står for festmiddagen lørdag aften sammen med sine folk fra kroen.

Anders Kraft (th) og Morten Brandt er blandt de drivende kræfter i Lyø Escape. De håber at skabe en ny stor begivenhed for sejlere på sommertur. Foto: Morten Brandt/Lyø Escape

Ud over Anders Kraft og Morten Brandt bliver der samarbejdet med John Hansen, der er havnefoged på Lyø, og Søren Westerskov fra Lyø Bådelaug.

Der er kun plads til 20 deltagere i førsteudgaven af begivenheden. De første seks pladser er allerede booket, så man skal skynde sig, hvis man vil være med.

Der vil løbende komme mere info op om sejladsen på websitet www.lyoescape.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Cannabiseventyret og jobmarkedet smuldrer: Frustreret producent må fyre 20 medarbejdere på Odensefabrik

Fyn

Otterup fjernede al tvivl

Annonce