Annonce
Kerteminde

Luunbjergs tre gode råd til nye lokalpolitikere: Hvis du er i tvivl - så gør det

Hans Luunbjerg advarer imod at ligge søvnløs om natten over al den kritik, der er et vilkår i lokalpolitik. Arkivfoto: Helle Nordström
Med 20 års erfaring i lokalpolitik har Hans Luunbjerg høstet en hel del erfaring, og han deler gerne tre gode råd med nye, der overvejer selv at tage del i det politiske liv. Dem kan du læse her.

Med nogle af de erfaringer, Hans Luunbjerg (V) har gjort sig i det politiske liv, skulle man tro, at "Lad være" ville være hans første råd til andre, der overvejer at tage del i lokalpolitikken.

Sådan er det bare ikke, for Hans Luunbjerg nyder stadig det politiske liv, selvom han ikke længere ønsker at være frontfigur. Han erkender da også, at han nok vil komme til at savne at have fingeren på pulsen.

Men han kommer ikke til at savne den ukonstruktive mudderkastning på Facebook og andre elektroniske medier.

Annonce

Læs her hans tre gode råd til folk, der overvejer at kaste sig ind i det lokalpolitiske liv.

1 Er du i tvivl, så gør det

- Der er ingen grund til at holde sig tilbage fra det politiske liv, bare spring ud i det. Så er du i tvivl, så gør det. Det er på alle måder spændende, og der er så få, der har lyst, at der er meget stor mulighed for at få sine holdninger igennem

2 Kritik er et vilkår

Man skal holde fast i at være sig selv. Man skal fortsætte med at spille tennis eller fodbold, eller hvad man nu gør i sin fritid. Og man skal lade være med at ligge søvnløs over al den kritik, man får. For man får kritik, det er et vilkår i lokalpolitik.

3 Led ikke efter logikken

Når man bevæger sig ind i det politiske arbejde, skal man lade være med at lede efter logikken. For politik er politik, og det er ikke altid logisk. Man skal vide, at politik ikke bare handler om emner og indhold, det handler også i høj grad om personlige relationer eller mangel på samme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce