Annonce
Kerteminde

Luunbjerg om politianmeldelse: Det skulle have været klaret over en kop kaffe

Hans Luunbjerg fortalte med store armbevægelser om årets gang i "andedammen", da Venstre søndag holdt nytårskur hos virksomheden Hydac. Foto: Helle Nordström

Hans Luunbjerg erklærede sig i sit indlæg ved Venstres nytårskur søndag eftermiddag ked af politianmeldelsen af Yvonne Bæk Rasmussen. Men han var helt enig i, at der skal skrides ind mod løse påstande i det offentlige rum

Annonce

Nordøstfyn: De herskabelige omgivelser på Ulriksholm Slot var skiftet ud med nogle knap så herskabelige, men lyse og rummelige lokaler på virksomheden Hydac i Langeskov, da Venstre igen i år inviterede medlemmerne til nytårskur.

Det var en kantine, der var blevet klædt fint på med hvide duge, og her fik medlemmerne traditionen tro en anretning af kanapeer, Poul Rasmussen fra Albanegiades Fisk og Vildt og hans assistenter havde kreeret. Den bød blandt andet på noget så usædvanligt som silderogn og svenske rejer.

Viceborgmester Hans Luunbjerg orienterede om "hvad der foregår i den lille andedam", og han kastede sig som noget af det første ud i den verserende sag om politianmeldelser - kommunen der har anmeldt Yvonne Bæk Rasmussen for et facebookopslag med nogle ret alvorlige beskyldninger imod den tidligere skolechef, og efterfølgende Yvonne Bæk Rasmussens politianmeldelse af borgmesteren for at begrænse hendes ytringsfrihed.

Sociale medier skaber polarisering. Man sidder i hver sit ringhjørne i stedet for at mødes over en kop kaffe og tale om tingene. Og det er en kendt sag, at informationer, der præsenteres på de sociale medier ikke nødvendigvis er tynget af stor viden.

Hans Luunbjerg (V), viceborgmester
Annonce

Nødt til at sætte foden ned

- Sociale medier skaber polarisering. Man sidder i hver sit ringhjørne i stedet for at mødes over en kop kaffe og tale om tingene. Og det er en kendt sag, at informationer, der præsenteres på de sociale medier ikke nødvendigvis er tynget af stor viden, indledte han.

- Frem for en politianmeldelse havde det nok været bedre at tage en snak hen over en kop kaffe. Men når det så er sagt, så er det klart, at når man formidler noget på skrift i det offentlige rum, så gælder loven.

Hans Luunbjerg understregede, at for Kerteminde Kommune er den vigtigste ressource medarbejderne. Derfor er man fra øverste hold nødt til at sætte en fod ned og sende et tydeligt signal om, at sådan noget, som Yvonne Bæk Rasmusssen skrev, det kan man ikke.

Viceborgmesteren glædede sig videre over, at der nu træder en ny erhvervsfremmeaftale i kraft.

- Jeg tror på, at vi kan gøre det bedre ved at stå sammen på Fyn. Se bare hvor stor glæde, vi i Kerteminde Kommune kan have af den store erhvervssucces i Tietgenbyen, der ligger få minutter herfra.

Og så lovede han, at venstre med sine tre mandater i byrådet vil gøre deres til at forene parterne i byrådet.

- Jeg har det lidt som et deja-vu i forhold til sidste byrådsperiode: Det første år går det fint med samarbejdet, men så begynder alle at positionere sig. Men det gælder altså stadig, at når flertallet har vedtaget noget, så skal mindretallet respektere det - det er demokratiets ånd.

Annonce

Global ulighed giver pres på vesten

Foruden Hans Luunbjerg var der også indlæg fra folketingskandidat Bo Libergren og Minister for udviklingssamarbejde Ulla Tørnæs.

Ministeren tog tilhørerne med til Afrika, hvor hun bruger milliarder af kroner på udvikling, så afrikanerne får bedre mulighed for at få gang i hjulene. Hun forklarede, at hjælpen ikke blot gives, fordi velstillede er moralsk forpligtet til at hjælpe dem, der er dårligere stillet - der er også en god portion egeninteresse i det:

- Verden bliver mindre og mindre. Selv i den fjerneste lille afrikanske landsby har de mobiltelefoner og kan se, hvordan vi andre lever. Og som det har været til alle tider, så søger mennesker derhen, hvor man mener, man kan blive lykkelig. Global ulighed giver et stadig stigende pres på at komme derhen, hvor man tror, lykken er, sagde ministeren.

Hun fortalte, at de danske penge senest er investeret i en stor vindmøllepark i Kenya, så energiforsyningen sikres.

- I 2050 vil en fjerdedel af verdens befolkning være afrikanere. Og det er vigtigt, at der skaffes arbejdspladser til dem i deres eget område.

Så glædede hun sig i øvrigt til skolevalget, der - sagde hun med henvisning til de kommende valg til Europaparlamentet og Folketinget - forhåbentlig skaffer det første af tre gange borgerligt flertal.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Ambitioner for kunsten, ja tak

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Annonce