Annonce
Kerteminde

Luunbjerg om de nye erstatningsregler: - Jeg tror ikke, det har den helt store effekt på projektet

Hans Luunbjerg ejer Kejrup Gods og er medlem af byrådet i Kerteminde for Venstre. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Hans Luunbjeg afviser beskyldningerne om, at han vil forsøge at haste solcelleprojektet i Birkende igennem byrådet. - Det kører i det tempo, det skal. Og vi tager de regler, der er gældende på det tidspunkt, hvor vi får bygetilladesen, siger Hans Luunbjerg.
Annonce

Godsejer og byrådsmedlem Hans Luunbjerg (V) ejer jorden i Birkende, hvor der er planer om at bygge en 30 hektar stor solcellepark, der kan forsyne 10.000 husstande med energi.

- Vil du forsøge at haste solcelleprojektet igennem byrådet?

- Nej, det vil jeg ikke. Det kører i det tempo, det skal. Og vi tager de regler, der er gældende på det tidspunkt, hvor vi får bygetilladesen.

- Hvad kommer forslaget til at betyde for solcelleprojektet i Birkende?

- Det tyder på, at der kommer nogle naboerstatninger, som skal afregnes. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan det skal forstås med den kompensation, vi skal betale til kommunen. Men jeg har ikke noget overblik over, hvor meget det betyder for min idé om solceller i Birkende, men det skal vi selvfølgelig have styr på, inden vi går i gang. Foreløbig skal vi lige have plangrundlaget på plads først, inden vi ser, hvad reglerne så er, når vi skal i gang.

- Nu er du jo også byrådsmedlem. Er der ikke en del af dig, der kan glæde sig over, at Kerteminde Kommune står til at få 1,8 millioner kroner til kommunekassen, hvis dit projekt bliver gennemført?

Jo, jeg kender ikke tallene, men det kan altid varme i kommunekassen. Spørgsmålet er så, hvad betingelserne er for at få dem, og hvad de eventuelt skal bruges til. Det har jeg ikke sat mig ind i endnu, så det må vi se på, når vi når dertil.

- Er der en chance for, at projektet ikke bliver gennemført, hvis forslaget bliver vedtaget?

- I min optik er der tale en risiko. Men det kan jeg ikke vurdere på nuværende tidspunkt. Vi må se, hvad der skal betales i erstatning. Vi har hele tiden regnet med, at en vis del af omsætningen skulle tilfalde de lokaler foreninger og naboerne, så mon ikke det her nogenlunde svarer til det, vi havde tænkt os fra starten – det tror jeg lige umiddelbart. Jeg tror ikke, det har den helt store effekt på projektet. Men det kan jeg ikke svare dig på på nuværende tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce