Annonce
Indland

Lungelæge blev coronalæge: Unikt fællesskab skaber tryghed

Afdelingslæge Hanne Madsen glæder sig indtil videre over det gode samarbejde og professionalismen på OUH i kølvandet på corona-pandemien. Foto: OUH
I kampen mod coronavirus spiller en række danskere, især dem i sundhedsvæsenet, en nøglerolle. Vi har bedt nogle af dem, der er helt tæt på frontlinjen for at begrænse smitten, om at fortælle om deres hverdag. Med deres egne ord.

Om formiddagen fredag 20. marts blev der vendt op og ned på Hanne Madsens arbejdsliv, da hun blev bedt om øjeblikkeligt at sætte sin uddannelse til allergilæge på allergicentret på OUH i bero. Der var brug for hendes kompetencer som lungemediciner på den nyoprettede ”Corona-afsnit 2”-afdeling.

- Få timer senere befandt jeg mig på ”Corona-afsnit 2”, hvor jeg blev lært op i hygiejnen på afdelingen. Jeg gik fra at være allergilæge fredag formiddag til corona-læge fredag eftermiddag, hvor jeg tilså min første corona-patient, siger Hanne Madsen.

Som lungemediciner er der brug for hendes kompetencer, da mange coronasmittede får åndenød.

- Jeg har fulgt mange patienter med åndenød og ved, hvilke symptomer man skal være opmærksom på. Jeg arbejder sammen med en læge, der normalt er infektionsmediciner, så vi udgør et ret godt team, siger Hanne Madsen.

Selv om det hele er meget nyt, føler hun sig tryg i sin nye rolle.

- Hver eneste dag opdateres vi gennem konferencer og nyhedsbreve om nye tiltag, ændrede arbejdsgange og nyt om corona i det hele taget. Som menig medarbejder er det betryggende at være så velinformeret og forberedt. Alt optimeres løbende, hvilket uden tvivl kommer til at påvirke arbejdsgangene efter coronavirussen, siger Hanne Madsen.

Det lyder måske forkert at bruge ordet spændende om arbejdet som læge under en pandemi, konstaterer Hanne Madsen, der i stedet bruger beskrivelsen ”kollegialt stimulerende”.

- Alle ansatte på OUH virker til at arbejde tættere sammen end nogensinde. Jeg kan ikke mindes samme følelse af fællesskab. Alle er positive og motiverede til at gøre deres bedste. Den professionalitet giver mig en tryghed, jeg gerne vil have forplanter sig til den bekymrede borger. Jeg synes, det er vigtigt at få kommunikeret ud, at der er styr på situationen, siger Hanne Madsen.

Er du en af dem, der er professionelt i berøring med corona-pandemien og har lyst til at fortælle din historie, så send os en mail på: sim@fyens.dk

Blå bog

Hanne Madsen, 54 år, fra Odense er afdelingslæge på Hudafdeling I og Allergicentret OUH.

Hun har en særlig interesse for medicinske lungesygdomme og drift i sundhedsvæsenet. Herunder fokus på optimering og udfordringer med at implementere udvikling og forskning i den daglige drift. Og hvordan patienten og den pårørende kan være først, samtidig med at den ambitiøse medarbejder er i fokus.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Liveblog: 161 er nu døde med coronavirus i Danmark

Annonce