Annonce
Sydfyn

Lundsgaards facadesag afgøres i oktober

Snart falder der afgørelse i sagen om Café Rouges facade. Foto: Katrine Becher Damkjær
I begyndelsen af oktober skal indehaver af Café Rouge, Jørgen Lundsgaard, møde i retten, hvor sagen om hans ulovlige facade bliver afgjort.

Svendborg: Mens Svendborg Kommune netop har sat gang i en undersøgelse, der skal blotlægge, hvorvidt en række gågadefacader forbryder sig mod lokalplanen for bymidten, får eks-byrådspolitiker og caféejer Jørgen Lundsgaard vished om, hvad eller om der skal ske noget med facaden på hans sted i Møllergade, Café Rouge.

Jørgen Lundsgaard blev i maj sidste år politianmeldt af Svendborg Kommune, fordi han ikke har overholdt fristen for at bringe facaden på sin café i Møllergade i overensstemmelse med lokalplanen for området. Facaden bryder ifølge kommunen med lokalplanen, blandt andet fordi der er gjort brug af plastikvinduer.

Og det bliver i begyndelsen af oktober, at sagen bliver afgjort, afslører Lundgaard, der derfor så småt er ved at forberede sig til retssagen.

- Jeg må jo stille op og hyre en advokat til at kæmpe for sagen, og så må vi se, om det, at kommunen har tilladt det i mange år, giver den retssikkerhed, som det bør, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce