Annonce
Sydfyn

Lundsgaard har meldt sig ind i Radikale Venstre: - Jeg er sprunget ud af skabet

Jørgen Lundsgaard undlod at forlænge sit medlemskab af Liberal Alliance efter kommunalvalget i 2017, og nu har han meldt sig ind i Radikale Venstre. Foto: Katrine Becher Damkjær
Jørgen Lundsgaard, som senest har siddet i byrådet for Liberal Alliance, har meldt sig ind i Radikale Venstre. Han afviser dog, at han har planer om at stille op ved næste kommunalvalg.

Svendborg: Jørgen Lundsgaard var personlig ven med den radikale og nu afdøde Niels Helveg Petersen.

- Han sagde altid, at jeg var skabsradikal, så man kan sige, at jeg nu er sprunget ud af skabet. Desværre er han her ikke til at opleve det, lyder det fra Jørgen Lundsgaard, da han har bekræftet, at han har meldt sig ind i Radikale Venstre i Svendborg.

Lundsgaard har en fortid som konservativ og har senest siddet i Svendborg Byråd for Liberal Alliance, men skrabede ikke stemmer nok sammen til endnu en periode ved kommunalvalget i 2017.

Annonce

For de rige og de få

Og han fortæller, at han allerede på det tidspunkt var træt af sit parti.

- Det udspringer af de radikale og Konservative, men kører de rige og de fås politik. Og da Anders Samuelsen (daværende partileder, red.) kravlede op i træet med sit krav om topskattelettelser, blev hele kommunalvalget ødelagt for Liberal Alliance. Så efter valget undlod jeg at betale mit kontingent, siger Jørgen Lundsgaard, der bedre kan se sig selv hos Radikale Venstre.

- De har mange af de holdninger, jeg også står for: Den personlige frihed og enhvers ret til at være, som man nu er. Og så er de udsprunget af højskoler og har altid sat uddannelse meget højt, og det passer mig godt. Jeg er jo selv gammel universitetsmand, siger Jørgen Lundsgaard, som har flere universitetsgrader i biokemi og har undervist på det daværende Odense Universitet.


Han (Niels Helveg Petersen, red.) sagde altid, at jeg var skabsradikal, så man kan sige, at jeg nu er sprunget ud af skabet. Desværre er han her ikke til at opleve det

Jørgen Lundsgaard


Planer om at stille op for sit nye parti ved kommunalvalget næste år har han ikke.

- Det er ikke hensigten. Jeg har siddet i byrådet i 25 år og kan ikke se, at jeg får nye oplevelser af nok en periode. Men jeg kan forhåbentlig være med til at lave en strategi og nogle mærkesager, siger han.

Annonce

Ringgaard overrasket

Hanne Ringgaard, der er gruppeformand for Radikale Venstre byrådsgruppe, oplyser, at det var Jørgen Lundsgaard, der tog kontakten. Og at det kom noget bag på hende.

- Jeg var overrasket over, at en tidligere konservativ, som senest har været i Liberal Alliance, henvender sig hos os. Men jeg tænker, at han ikke har følt sig hjemme, siger Hanne Ringgaard, der hilser det nye medlem velkomment.

- Jeg kan fint med ham, og sådan har det altid været. Vi havde også et fint forløb op til sidste valg, hvor vi var i valgforbund sammen, siger hun.

Hun erkender, at Jørgen Lundsgaard ikke er fri for at være kontroversiel. Hvilket senest kom til udtryk, da han forsynede sin café i Møllergade med en ulovlig facade og først skiftede den efter tre års tovtrækkeri med påbud og en politianmeldelse.

- Det var en ærgerlig historie, men han har heldigvis fået styr på det nu. Vi er glade for, at han har meldt sig ind, for støtte kan vi altid bruge. Og det er rart, at det er en af de større erhvervsfolk, der bakker os op - jeg har selv et liberalt hjerte, når det kommer til erhvervslivet, siger Hanne Ringgaard.

Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce