Annonce
Nyborg

Lundemann bor i kolonihavehus: Utrygt efter brandene

Gitte og Arne Lundemann har holdt af at bo i naturen midt i byen gennem mange år. De fortsætter med at overnatte i kolonihaven, selv om det er utrygt på grund af de mange påsatte brande. Arkivfoto: Hans Sturesson.
Arne og Gitte Lundemann har overnattet i deres kolonihavehus ved Nyborg Vold de sidste 23 somre. Det bliver de ved med trods de mange brande i området.

Nyborg: - Jeg synes, det er trist. Det er ikke sjovt at læse om alle de brande. Det er lidt for tæt på.

Sådan siger skuespiller Arne Lundemann, der sammen med sin kone, Gitte, har boet i kolonihavehus ved Nyborg Vold gennem 23 somre.

Og det kendte par har tænkt sig at fortsætte med at overnatte i kolonihavehuset trods seks natlige brande i området den seneste måneds tid.

- Vi stiller bilen ved indgangen til kolonihaven og har lidt lys tændt. Så kan man da se, at huset er beboet. Men selvfølgelig er det utrygt for os. Vi håber godt nok, at politiet hurtigt kan finde ud af, hvem det er, der går rundt og gør sådan noget, siger Arne Lundemann.

Det kendte par bor det meste af året i en lejlighed i Nyborgs centrum, men i sommermånederne holder de af at bo i kolonihavehuset.

- Her er så dejligt stille, selv om det ligger midt i byen, siger Arne Lundemann, der i øvrigt snart kan følge med i forestillingerne på Nyborg Vold uden at forlade sin kolonihave. I luftlinje er der blot et par hundrede meter til den scene, hvor han selv har spillet masser af gange.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce