Annonce
Nyborg

Lundemann bor i kolonihavehus: Utrygt efter brandene

Gitte og Arne Lundemann har holdt af at bo i naturen midt i byen gennem mange år. De fortsætter med at overnatte i kolonihaven, selv om det er utrygt på grund af de mange påsatte brande. Arkivfoto: Hans Sturesson.
Arne og Gitte Lundemann har overnattet i deres kolonihavehus ved Nyborg Vold de sidste 23 somre. Det bliver de ved med trods de mange brande i området.

Nyborg: - Jeg synes, det er trist. Det er ikke sjovt at læse om alle de brande. Det er lidt for tæt på.

Sådan siger skuespiller Arne Lundemann, der sammen med sin kone, Gitte, har boet i kolonihavehus ved Nyborg Vold gennem 23 somre.

Og det kendte par har tænkt sig at fortsætte med at overnatte i kolonihavehuset trods seks natlige brande i området den seneste måneds tid.

- Vi stiller bilen ved indgangen til kolonihaven og har lidt lys tændt. Så kan man da se, at huset er beboet. Men selvfølgelig er det utrygt for os. Vi håber godt nok, at politiet hurtigt kan finde ud af, hvem det er, der går rundt og gør sådan noget, siger Arne Lundemann.

Det kendte par bor det meste af året i en lejlighed i Nyborgs centrum, men i sommermånederne holder de af at bo i kolonihavehuset.

- Her er så dejligt stille, selv om det ligger midt i byen, siger Arne Lundemann, der i øvrigt snart kan følge med i forestillingerne på Nyborg Vold uden at forlade sin kolonihave. I luftlinje er der blot et par hundrede meter til den scene, hvor han selv har spillet masser af gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce