Annonce
Assens

Lundager Skov får kritik: -Jeg gider ikke bo i en forlystelsespark

Lars Moeslund Nielsen (t.v.) og Peter Christensen bor i Lundager og er absolut ikke begejstrede for, at Assens Kommune, Naturstyrelsen og Assens Vandværk vil placere en skov blandt andet lige på den anden side af hækken. I klart vejr kan de se Bågø til den ene side og Lillebæltsbroen til den anden. Foto: Nina Vibe Petersen
Flere borgere i Lundager er utilfredse med udsigterne til at få en ny skov omkring deres boliger, fortæller Lars Moeslund Nielsen, som bor i byen.
Annonce

Lundager: Halløjsa kom så med, så tager vi afsted / Der er så fuld af sjov inde i en skov.

Normalt forbinder man, ligesom Povl Kjøller, skoven med noget fredeligt, hyggeligt og sjovt. Det er almindeligvis også tilfældet for Lars Moeslund Nielsen. Bare ikke lige når det kommer til Lundager Skov.

Der er flere grunde til, at han ikke er begejstret for Assens Kommunes, Assens Vandværks og Naturstyrelsens planer om den nye 50 hektar store skov ved Lundager.

- Jeg kommer til at lyde som en sur mand, og det er jeg nok også. Det er ikke i orden, at vi borgere i Lundager ikke er blevet hørt. Vi har ingen informationer fået, og det er kun, fordi jeg selv har opsøgt dem, at vi ved noget som helst i det hele taget.

- Hvordan kan man ikke spørge borgerne, hvad de mener om, at deres hjem skal pakkes ind i skov? Det kan jeg simpelthen ikke forstå, siger Lars Moesgaard Nielsen, der bliver nabo til skoven.

Han mener, at skoven skulle være sendt i høring, så han og andre i Lundager havde mulighed for at spørge ind til og kommentere på beslutningen, men det fik de ikke mulighed for.

Lundager Skov

Skoven skal rejes på et cirka 50 hektar stort areal ved Lundager nordøst for Assens.

Tilbage i 2006 lavede Fyns Amt en plan for skovrejsning ved Assens med henblik på at beskytte drikkevandsressourcerne.

I 2014 afsatte Assens Kommune de første penge til en skov på budgettet.

Assens Forsyning, Assens Kommune og Naturstyrelsen indgik i 2016 en aftale om etablering af skoven, der bliver en statsskov drevet af Naturstyrelsen.

Siden har den stået på forhandlinger med lodsejerne, der skulle afgive jord til skoven og have erstatningsjord andre steder.

Skovens areal har undervejs varieret fra 100 hektar til 30-40 hektar. Det endelige areal bliver cirka 50 hektar.

Tilplantningen begynder i 2021.

Pris for skoven er 12 mio. kroner.

Annonce

Rekreativ forlystelsespark

Skoven har to formål. Dels skal den være med til at beskytte grundvandet mod yderligere forværring. Området bliver fri for yderligere sprøjtning med pesticider.

Derudover skal det være en offentlig statsskov med adgang for alle. Derfor kan den bruges til gå- og løbeture, picnic, shelterture og så videre. Men det gider Lars Moeslund Nielsen ikke have.

- Jeg købte jo ikke min grund i Lundager for seks et halvt år siden for, at den skulle blive til en forlystelsespark for alle borgerne i Assens. Jeg købte den for at få fred og ro. Hvis vi skal til at have joggere, overnattende gæster, børnehaver og jeg ved ikke hvad, så er det i mine øjne ikke en skov, men en forlystelsespark. Hvis de beslutter sig for at lave mountainbikespor, så skal man jo springe for livet, når de kommer drønende, mener han.

- Er du sur over denne skov eller skove helt generelt?

- Nej, jeg elsker skove og går selv tit tur i Brahesborgskoven, så det har ikke noget med skove at gøre generelt. Det handler om, at vi ikke har fået noget at vide, og at skoven bliver til det, man kalder "et rekreativt område", som betyder, at vi bliver omringet af løbere, børnehaver og mountainbikes. Det gider vi ikke, siger Lars Moeslund Nielsen.

Assens Kommune og Naturstyrelsen har lagt op til, at borgerne kan være med til at beslutte, hvad skoven skal indeholde af rekreative aktiviteter.

Annonce

Hvorfor ikke gøre noget andet?

Argumentet omkring beskyttelsen af grundvandet holder heller ikke, mener Lars Moeslund Nielsen.

- Hvis man kigger på, hvor vandværket indvinder vand fra, så giver det ingen mening. Der er jo industrigrund imellem skoven og vandværket, og det hjælper jo ikke, hvis man planter skov her i Lundager og samtidig også bruger vandet rundt om Plum (virksomhed, der producerer hygiejne- og rengøringsartikler, red.). Det giver ingen mening, mener han.

- Jeg mener, at det ville være mere moderne at bygge solceller. Hvorfor ikke gøre det i stedet, spørger Lars Moeslund Nielsen retorisk.

Han og naboerne har arrangeret et borgermøde mandag den 25. november klokken 19.30 på Lundagervej 10. Her forventes det, at både skovrider Jakob Harrekilde Jensen og borgmester Søren Steen Andersen vil dukke op.

Arealet fra på den anden side af hækken og helt op til Middelfartvej vil blive del af den nye Lundager Skov, som Assens Kommune, Assens Vandværk og Naturstyrelsen vil plante i og omkring Lundager. Foto: Nina Vibe Petersen
Lars Moeslund Nielsen og Peter Christensen er ikke tilfredse med, at de ikke har hørt om placeringen af skoven, før Fyens Stiftstidende skrev om skoven i sidste uge. Foto: Nina Vibe Petersen
Fra hækken i forgrunden til skellet, der er plantet til med træer i baggrunden skal der også plantes skov. Foto: Nina Vibe Petersen
Foto: Nina Vibe Petersen
Foto: Nina Vibe Petersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce