Annonce
Odense

Lumre snapchats: Lærer dømt for blufærdighedskrænkelse

Odense: Genrefoto af Retten i Odense. Foto: Robert Wengler

En tidligere lærervikar blev tirsdag ved Retten i Odense idømt 14 dages betinget fængsel for at have sendt afklædte selfies til elever på Giersings Realskole

Annonce

Retten i Odense valgte at idømme en 30-årig mand 14 dages betinget fængsel for blufærdighedskrænkelse af elever i 8. klasse på Giersings Realskole, hvor manden var ansat som lærervikar fra 2010 til 2013.

Manden blev dømt for at have sendt i alt fire fotos via den sociale fotodelings-app Snapchat til mindst seks piger i den ene af de 8.-klasser, som manden vikarierede i. Det foregik i en periode på to måneder op til skolernes sommerferie i 2013.

På to af billederne stod manden fuldstændig afklædt foran et spejl med
kønsdelene dækket af en rød skravering.

Til trods for skraveringen fandt retten, at billederne havde til hensigt at krænke elevernes blufærdighed, hvad pigerne, som vidnede i retten, også gav udtryk for, at de havde gjort.

Annonce

Ikke frakendt ret til at undervise

Anklager Peter Nygaard havde krævet frakendelse af mandens ret til at arbejde med børn, men retten afviste dette punkt med henvisning til, at manden var tidligere ustraffet, samt at han på gerningstidspunktet var en ung og uerfaren lærer. Desuden havde manden gode udtalelser fra sin nuværende arbejdsplads.

Da sagen er principiel skal Statsadvokaten nu tage stilling til, om man vil anke spørgsmålet om rettighedsfrakendelse.

l

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

'De mest utålmodige mennesker nord for Alperne' har store planer: Vil bygge landsby omkring historisk ejendom

Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Annonce