Annonce
Nyborg

Lukningstruet bosted fik topkarakterer

Socialtilsyn Syd, der holder til her på det gamle sygehus i Ringe, har intet haft at udsætte på Bostedet Øksendrup. Tværtimod. Arkivfoto
Så sent som i juli år resulterede et tilsyn med Bostedet Øksendrup i topkarakterer over stort set hele linjen.
Annonce

Øksendrup: Det er et godt og velfungerende bosted, der kan være dømt til lukning efter et møde i Nyborg Kommunes Social- og Familieudvalg på mandag.

Bostedet Øksendrup er et særligt tilbud til hjerneskadede og andre borgere, som det er nødvendigt at have under pædagogisk opsyn døgnet rundt.

Og ifølge de to seneste tilsynsrapporter fra Socialtilsyn Syd, gør medarbejderne på bostedet deres vanskelige arbejde til noget nær topkarakterer.

Så sent som i juli i år gennemførte Socialtilsyn Syd - en offentlig myndighed, der fører tilsyn med sociale tilbud og plejefamilier - et tilsyn med Bostedet.

Og ud over at give topkarakter til personalets faglighed og kompetencer, konstaterede tilsynet også, at "ved ophold i tilbuddet herskede der en rolig og afslappet stemning og en tryg atmosfære".

Annonce

Stiller store krav

Bostedet Øksendrup er et længerevarende botilbud til udviklingshæmmede voksne eller voksne med senhjerneskader.

Beboerne kan samtidig have begået kriminalitet og være dømt til behandling.

Og det stiller store krav til både ledelse og personale på stedet.

Som tilsynsrapporten fra Socialtilsyn Syd formulerer det, har Bostedet Øksendrup "en målgruppe, der i meget høj grad kræver en særlig faglig viden samt særlige kompetencer".

Og en medarbejderstab, som "besidder relevantekompetencer og erfaringer i forhold til målgruppens behov".

I vurderingen af medarbejdernes kompetencer giver tilsynsrapporten topkarakteren 5 - svarende til, at kravene til medarbejdernes faglighed og kompetencer i "meget høj grad" er opfyldt.

Annonce

Føler sig hjemme

Ifølge tilsynsrapporten føler beboerne på Bostedet Øksendrup sig så godt tilpas på stedet, at de betragter det som deres hjem.

Hver beboer har en lille lejlighed med stue, soveværelse, køkken og bad til rådighed.

Der hører også en terrasse til hver af lejlighederne, og omkring dem er der grønne fællesarealer, beboerne kan benytte sig af.

Og ifølge tilsynsrapporten fra Socialtilsyn Syd føler beboerne sig tydeligvis hjemme.

Rapporten konstaterer, at "tilbuddets fysiske rammer og faciliteter danner en solid ramme for borgernes hjem og for den pædagogiske indsats, der finder sted".

Rapporten fortæller for eksempel om en beboer, der var "stolt over at vise sin lejlighed frem og gav udtryk for, at det var en fin lejlighed for ham".

Og giver Bostedet Øksendrup topkarakteren 5 for at leve fuldt og helt op til kravene i kategorien: "De fysiske rammer afspejler, at tilbuddet er borgernes hjem".

Annonce
Annonce
Odense

Nu får Vollsmose sin egen læge

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Corona gør stadig ondt på de fynske hoteller: Men ét sted går det over al forventning

Fyn For abonnenter

Fanget i pandemiens ukendte ocean: Kaptajn fra Dyrup måtte blive fire måneder ude på havet med sin besætning

Assens

En 'lidt trist' historie: Familiemedlem politianmeldt for at stjæle en Mercedes-Benz

Annonce