Annonce
Odense

Lukning af Bazar Fyn: Danmission Genbrug vil savne naboerne

Kirsten Koch er en af omkring 50 frivillige hos Danmission Genbrug i Odense, og det er ikke mange i så stor en butik. Danmission Genbrug tager gerne imod flere. Butikken er netop sat i stand med nyt lys, maling mm. Foto: Kim Rune Jessen
Danmissions Genbrug ved siden af Bazar Fyn ærgrer sig over, at naboerne i Fyns Bazar må flytte, men fortsætter handlen ufortrødent i de helt nyistandsatte lokaler på Thriges Plads.

Her er alt fra kaffekander til møbler, bøger, tøj og porcelæn. Lange rækker af genbrugsfund er stablet, opstillet og fremsat i Danmission Genbrugs kæmpe store lokaler på Thriges Plads lige ved siden af Bazar Fyn.

Omkring 50 frivillige får hjulene til at snurre rundt i den store genbrugsbutik ved siden af basaren, og for dem er det ikke gået ubemærket hen, at deres naboer snart må lukke og slukke, fordi økonomien i basaren ikke kan hænge sammen.

Tirsdag var handlen endnu ikke helt stoppet i Bazar Fyn. De fleste butikker var lukket ned med gitter for indgangene, men enkelte butiksindehavere havde stædigt åbnet butikkerne og venter med at rykke ud, til fogeden kommer. Uanset hvordan man vender og drejer situationen, så lakker det mod enden i Bazar Fyn, og det er beklageligt, mener de i Danmission Genbrug ved siden af.

- Vi er kede af omstændighederne, for basaren skaber liv i området. Det kommer nok til at betyde noget for kundeflowet hos os, men vi fortsætter ufortrødent. Vi synes stadig, at vi har en fin placering her og er glade for vores store nyistandsatte butik, siger Astrid Skou Nyeng, der er udviklingskonsulent i Danmission og har ansvaret for genbrugsbutikkerne på Fyn og i dele af Jylland.

Hun fortæller, at Danmission Genbrug har haft en fin sameksistens med Bazar Fyn, og hun er ikke i tvivl om, at mange af basarens kunder har kigget ind i genbrugsbutikken i forbindelse med et besøg i basaren.

Annonce
Astrid Skou Nyeng er udviklingskonsulent i Danmission. Hun og de frivillige i Danmission Genbrug på Thriges Plads er glad for placeringen af deres store butik. Foto: Kim Rune Jessen

Fortsætter ufortrødent

Samme indtryk har Kirsten Koch. Hun er frivillig på niende år i butikken og har i mange år stået i kassen om mandagen. For et par måneder siden valgte butikken at holde lukket om mandagen - ligesom Fyns Bazar har haft det - og nu er hun blæksprutte i butikken om tirsdagen og tager sig af nye frivillige, som der altid er god brug for.

- Vi har bestemt haft glæde af basaren, for mange kunder er helt sikkert kommet fra et besøg i derinde. Nu er vi spændte på, hvad lukningen vil betyde, og vi har oplevet mange kunder, der tror, at vi er en del af basaren, fordi vi ligger i samme bygning. De ved ikke, at vi fungerer helt uafhængig af Bazar Fyn, siger Kirsten Koch.

De frivillige i Danmission Genbrug og udviklingskonsulent Astrid Skou Nyeng spekulerer over, hvad tiden vil bringe, når basaren er endeligt lukket.

- Vi regner med, at vi på et tidspunkt skal have en snak med vores udlejer, Olav de Linde, og høre lidt om planerne for fremtiden. Vi er spændte på, hvad lukningen af basaren kommer til at betyde for os, og vi er spændte på, hvem vores nye naboer bliver, siger Astrid Skou Nyeng.

Tirsdag havde enkelte butikker i Bazar Fyn stadig åbent. Rahmatudl Karimi for eksempel, der først flytter, når fogeden smider ham på porten. Foto: Kim Rune Jessen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce