Annonce
Odense

Lukket Landbrugsvej: Partier vil have svar om kontorchef

Luftfoto af Landbrugsvej

Hvorfor indgår centralt placeret kontorchef ikke i en intern redegørelse om ulovlig vejlukning i Odense? Både K og S kræver svar fra By- og Kulturforvaltningen.

Hvem vidste hvad - og hvornår?

Den ulovlige lukning af Landbrugsvej bliver ved med at rejse nye spørgsmål, og nu kræver både Konservative og Socialdemokraterne at få flere svar i sagen, når der i dag tirsdag afholdes møde i By- og Kulturudvalget.

- Hvis noget mangler at blive belyst, så skal vi selvfølgelig gå det igennem, siger Lars Havelund (K).

Reaktionen kommer, efter avisen lørdag kunne fortælle, at en central placeret kontorchef slet ikke er nævnt i den interne redegørelse, By- og Kulturforvaltningen har lavet om forløbet omkring bl.a. Landbrugsvej. Kontorchefen må ifølge avisens kilder allerede tidligt - dvs. i februar/marts sidste år - have kendt til, at lukningen af Landbrugsvej var vurderet til at være ulovlig, Forvaltningen har indtil videre ikke imødekommet Fyens Stiftstidendes ønske om at se den interne redegørelse, men avisen er dog alligevel kommet i besiddelse af dokumentet.

Annonce

Manglende oplysninger?

Hvis den pågældende kontorchefs rolle og viden ikke er blevet undersøgt, kan der være vigtige oplysninger i sagen omkring Landbrugsvejs lukning, som ikke er kommet frem.

Hvem delte kontorchefen f.eks. den viden, vedkommende måtte have haft, med?

Indtil videre er afdelingschef for Byudvikling Henrik Lumholdt blevet draget til ansvar for ikke senest i juni sidste år at have orienteret den øverste ledelse i forvaltningen, og for det har han modtaget en skriftlig advarsel.

Derimod er det blevet fastslået, at hverken adm. direktør i By- og Kulturforvaltningen Anne Velling eller rådmand Jane Jegind (V) kendte noget til, at lukningen af Landbrugsvej var ulovlig, før avisen begyndte at skrive om sagen i januar i år.

Både S og K vil nu vide, hvad der er op og ned.

Socialdemokraternes Peter Rahbæk Juel siger:

- Har man forholdt sig til den pågældende chef eller har man ikke? Vi ved det ikke. Man kan i hvert fald ikke se det ud fra det, der er lagt frem, konstaterer han og varsler, at han vil spørge ind til sagen på by- og kulturudvalgsmødet i dag.

- Det er vigtigt at få vendt hver en sten, så man får belyst hvert et hjørne af forvaltningen i den her sag, tilføjer Rahbæk Juel, som mener, det handler om at få genoprettet tilliden til By- og Kulturforvaltningen, efter den har brudt loven.

Det har ikke været muligt at træffe adm. direktør i By- og Kulturforvaltningen Anne Velling for en kommentar.

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce