Annonce
Erhverv

Lukket en måned endnu: Millionerne ruller ud af de fynske hoteller

Man skal som regel gå langt for at finde sin bil, når den er parkeret på Hotel Nyborg Strands store parkeringsplad, men i denne tid er der god plads. Foto: Frederik Steen Nordhagen
I praksis blev der mandag lukket ned for hotellerne mere end en måned endnu. På Nyborg Strand, Milling Hotels, Hotel Odeon og Hotel Odense koster lukningen mange millioner kroner hver måned.
Annonce

Da statsminister Mette Frederiksen mandag aften i praksis lukkede de danske hoteller ned endnu en måned, kom det ikke helt bag på direktørerne for nogle af de store på Fyn. De havde forberedt sig på at åbne omkring 1. maj, men fik skubbet datoen frem til tidligst 10. maj. Ingen af dem havde dog ventet det omfattende forbud mod store arrangementer indtil september, og hvis det betyder færre turister, bliver konsekvenserne endnu værre for hotellerne.

Milling Hotels: Stadig meget uvished

Jan MIlling forsøger at holde et af Milling Hotels i alt 10 hoteller åbent,men der kommer stort set ingen gæster. Foto: Kim Rune

Ni ud af ti hoteller i kæden Milling Hotels er lukket, og på det tiende kommer der stort set ingen gæster.

- Men vi synes ikke, at vi kan lukke helt. Nogle af vores kunder kan jo have brug for os, siger kædens ejer, Jan Milling. Han havde håbet på en afklaring af fremtiden efter statsministerens pressemøde mandag aften, men han synes stadig, at reglerne er usikre.

- Vi kunne måske godt lave nogle møder, hvor vi overholdt regler om afstand og så videre, men det er uklart, om vi kan få lov til det. Jeg mangler noget klarhed siger han.

Han håber på at se turister i feriemånederne, men med aflysningen af store arrangementer som Tinderbox er ikke med til at gøre udsigterne bedre.

Milling Hotels, der har hovedsæde i Odense, har fyret lidt personale, men de fleste er sendt hjem med lønkompensation.

- Vi får brug for alle, når vi åbner igen, siger Jan Milling.

De økonomiske konsekvenser står ikke klart endnu. Hver gang virksomheden har lavet et budget, kommer der nye tiltag, pakker, eller forlængelser af forbud, og så må den i gang forfra med budgetteringen.

- Det er en meget, meget vanskelig situation for os. Jeg er meget nervøs ved fremtidsudsigterne for hele vores branche, siger Jan Milling.

Nyborg Strand håber på feriegæsterne

Direktør Jan Grimstrup Larsen og personalet på Hotel Nyborg Strand bruger tiden uden gæster på at få hotellet til at køre endnu mere smidigt. PR-foto.

Hver måned koster Hotel Nyborg Strand et underskud på omkring 4,5 millioner kroner efter hjælpepakkerne – men virksomheden bruger tiden på at blive bedre og mere effektiv.

Han og ledelsen har måttet afskedige 18 af de i gennemsnit 160 fuldtidsmedarbejdere, han har sendt de fleste andre hjem med lønkompensation, og han har indregnet hjælpen fra forskellige pakker, men alligevel ender direktør Jan Grimstrup Larsen med et månedligt minus på cirka 4,5 millioner kroner på Hotel Nyborg Strands regnskab.

- Det er rigtig mange penge, og jeg kan endda ikke være helt sikker på, om det bliver mere, for reglerne i hjælpepakkerne er ikke helt på plads endnu, siger Jan Grimstrup Larsen, der blev direktør på Danmarks største hotel uden for København til nytår efter at have været chef på det nærliggende Sinatur Hotel Storebælt i seks år.

Hotellet prøver at få det bedste ud af tiden uden gæster. Der bliver slebet, renoveret og malet, og desuden udvikler ledelsen nye og mere effektive systemer for mange dele af hoteldriften.

- Det har vi normalt dårlig tid til, men det har stor effekt. Når vi åbner igen, er vi et bedre hotel, siger direktøren.

Ledelsen havde på forhånd regnet med at skulle holde lukket til maj, så de nyeste meldinger fra myndighederne har ikke ødelagt planerne.

- Hjælpepakkerne løber ikke så længe som udmeldingerne fra regeringen, men jeg går ud fra, at de bliver forlænget, hvis vi skal blive ved med at holde lukket, siger han.

Forhåbningen til fremtiden er en masse private gæster til sommer og så igen masser af aktivitet i de tre store møde-måneder september, oktober og november.

Odense Sport & Event fik koldt vand i hovedet

- Vi kan ikke åbne vores hoteller for 5-10 værelser, så måske holder vi dem lukket sommeren over, siger Enrico Augustinus, der er direktør for både det nye Hotel Odeon og Hotel Odense i Odense Congress Center. Arkivfoto: Michael Bager

Det var en kold spand vand, der ramte Enrico Augustinus, administrerende direktør i Odense Sport & Event, da han overværede statsministerens pressemøde mandag aften.

- Det var værre, end da hun lukkede Danmark ned i marts, siger han.

Det kom bag på direktøren, at myndighederne lukker større arrangementer så sent som i august. Virksomheden havde netop flyttet nogle store arrangementer fra marts til august og kunne dermed begrænse deres tab betydeligt.

- Men det kan vi ikke gøre igen. Man skal have omkring 14 ledige dage i kalenderen for at kunne placere en messe, og det har vi ikke efter august, siger Enrico Augustinus, der især bliver ramt af aflysningen af messen Jagt og Outdoor.

Han havde også regnet med, at OB og de superligaklubber kunne spille deres aflyste kampe i juni, hvor det aflyste EM i fodbold efterlader god plads i kalenderen. Nu er han usikker på, om det kan ske – eventuelt uden tilskuere. Også virksomhedens sommerkoncerter i Den fynske Landsby er i fare.

Virksomhedens to hoteller i Odense er lukket, og måske bliver låsen først drejet om engang efter sommeren.

- Uden møder og messer har vi kun turisterne tilbage, men vil de komme, når alle større arrangementer er aflyst? Det vil vi overveje – det spiller også ind, hvor mange turistattraktioner, der får lov til at åbne, siger Enrico Augustinus.

De økonomiske konsekvenser af krisen kender han endnu ikke:

- Vi regner på det om morgenen, så kommer der ændringer i reglerne om eftermiddagen, og så må vi regne forfra næste dag. Det er meget uoverskueligt, fordi vi er påvirket af flere forskellige ordninger, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Efter kuldsejlet festival: Caroline er overrasket over Kertemindes krav om tilbagebetaling af halv million

OB

Obbekjær klar til italienske S.P.A.L.

Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Fyn

Ekstra smitsom: Den engelske coronavariant er fundet i prøver fra OUH hos både patienter og ansatte

Annonce