Annonce
Tre Spor Nu

Lukkes i tre uger: Udvidelse af E20 sender bilister ud på landeveje

I slutningen er året er den første del af udvidelsen af den Fynske Motorvej - mellem Odense V og Gribsvad (Aarup-afkørslen) - klar til brug, ifølge Vejdirektoratets tidsplan. Næste år begynder arbejdet med at udvide med en tredje vognbane i hver retning mellem Gribsvad og Nørre Aaby. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.
Torsdag lukker til- og frakørselsramperne til motorvejen ved Vissenbjerg, fordi de skal tilpasses den udvidede motorvej. Søndersøvej, som fører over motorvejen, lukkes i en kortere periode.

Fyn: Trafikanter, som er vant til at bruge tilslutningsanlægget ved Vissenbjerg (til- og frakørsel 54), må fra torsdag 3. september finde nye veje. Ramperne til og fra motorvejen bliver lukket frem til 23. september, mens Vejdirektoratet tilpasser dem til den udbyggede motorvej, som får tre vognbaner i hver retning mellem Odense V (53) og Gribsvad (55, Aarup).

Søndersøvej, som fører over motorvejen ved Vissenbjerg, lukkes også fra torsdag, og Vejdirektoratet forventer, at vejen vil være lukket indtil onsdag 9. september.

Vejdirektoratet anbefaler trafikanter, som kommer fra syd, at køre ad Middelfartvej (rute 161). Østgående trafik kan køre på motorvejen ved Odense V, mens vestgående trafik med fordel kan køre på motorvejen ved Gribsvad.

Annonce

Fra nord kan trafikanter, som skal mod øst, køre ad Rugårdsvej (rute 303) fra Morud til Korup og derfra ad Kalørvej, Ubberudvej og Middelfartvej (rute 161) til tilkørsel 53, Odense V. Trafikanter, som skal mod vest, anbefales at køre ad Rugårdsvej fra Morud til Hindevad og derfra ad Assens Landevej og Bogensevej (rute 329) til Gribsvad og tilkørsel 55, Aarup.


Når motorvejsudvidelsen er færdigasfalteret, kan trafikanterne glæde sig over muligheden for at spare både tid og penge. For vejen bliver belagt med en ny og klimavenlig type asfalt, som giver mindre rullemodstand for bilernes dæk.

Fra artiklen


Under lukningen af ramperne ved anlæg 54 bliver samkørselspladsen ved Vissenbjerg også lukket i de tre uger, hvor vejarbejdet foregår. Pladsen skal bruges som byggeplads og til opbevaring af materiale.

Køreklar i år

Arbejdet med at udvide den Fynske Motorvej foregår i flere etaper. Den aktuelle mellem Odense V og Gribsvad kan ifølge Vejdirektoratets tidsplan tages i brug i slutningen af året, men der skal næste år lægges slidlag på vejen.

Arbejdet med anden etape mellem Gribsvad og Nørre Aaby (57) begynder næste år og er efter planen færdigt i slutningen af 2022.

Når motorvejsudvidelsen er færdigasfalteret, kan trafikanterne glæde sig over muligheden for at spare både tid og penge. For vejen bliver belagt med en ny og klimavenlig type asfalt, som giver mindre rullemodstand for bilernes dæk, og derfor vil trafikanterne bruge mindre brændstof.

Den støjreducerende effekt af asfalten forventes desuden at holde i hele asfaltens levetid.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce