Annonce
Tre Spor Nu

Lukkes i tre uger: Udvidelse af E20 sender bilister ud på landeveje

I slutningen er året er den første del af udvidelsen af den Fynske Motorvej - mellem Odense V og Gribsvad (Aarup-afkørslen) - klar til brug, ifølge Vejdirektoratets tidsplan. Næste år begynder arbejdet med at udvide med en tredje vognbane i hver retning mellem Gribsvad og Nørre Aaby. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.
Torsdag lukker til- og frakørselsramperne til motorvejen ved Vissenbjerg, fordi de skal tilpasses den udvidede motorvej. Søndersøvej, som fører over motorvejen, lukkes i en kortere periode.

Fyn: Trafikanter, som er vant til at bruge tilslutningsanlægget ved Vissenbjerg (til- og frakørsel 54), må fra torsdag 3. september finde nye veje. Ramperne til og fra motorvejen bliver lukket frem til 23. september, mens Vejdirektoratet tilpasser dem til den udbyggede motorvej, som får tre vognbaner i hver retning mellem Odense V (53) og Gribsvad (55, Aarup).

Søndersøvej, som fører over motorvejen ved Vissenbjerg, lukkes også fra torsdag, og Vejdirektoratet forventer, at vejen vil være lukket indtil onsdag 9. september.

Vejdirektoratet anbefaler trafikanter, som kommer fra syd, at køre ad Middelfartvej (rute 161). Østgående trafik kan køre på motorvejen ved Odense V, mens vestgående trafik med fordel kan køre på motorvejen ved Gribsvad.

Fra nord kan trafikanter, som skal mod øst, køre ad Rugårdsvej (rute 303) fra Morud til Korup og derfra ad Kalørvej, Ubberudvej og Middelfartvej (rute 161) til tilkørsel 53, Odense V. Trafikanter, som skal mod vest, anbefales at køre ad Rugårdsvej fra Morud til Hindevad og derfra ad Assens Landevej og Bogensevej (rute 329) til Gribsvad og tilkørsel 55, Aarup.


Når motorvejsudvidelsen er færdigasfalteret, kan trafikanterne glæde sig over muligheden for at spare både tid og penge. For vejen bliver belagt med en ny og klimavenlig type asfalt, som giver mindre rullemodstand for bilernes dæk.

Fra artiklen


Under lukningen af ramperne ved anlæg 54 bliver samkørselspladsen ved Vissenbjerg også lukket i de tre uger, hvor vejarbejdet foregår. Pladsen skal bruges som byggeplads og til opbevaring af materiale.

Annonce

Køreklar i år

Arbejdet med at udvide den Fynske Motorvej foregår i flere etaper. Den aktuelle mellem Odense V og Gribsvad kan ifølge Vejdirektoratets tidsplan tages i brug i slutningen af året, men der skal næste år lægges slidlag på vejen.

Arbejdet med anden etape mellem Gribsvad og Nørre Aaby (57) begynder næste år og er efter planen færdigt i slutningen af 2022.

Når motorvejsudvidelsen er færdigasfalteret, kan trafikanterne glæde sig over muligheden for at spare både tid og penge. For vejen bliver belagt med en ny og klimavenlig type asfalt, som giver mindre rullemodstand for bilernes dæk, og derfor vil trafikanterne bruge mindre brændstof.

Den støjreducerende effekt af asfalten forventes desuden at holde i hele asfaltens levetid.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Mindst seks knivstik i ryggen på 20-årig: Jalousi førte til drabsforsøg

Annonce