Annonce
Tre Spor Nu

Lukkes i tre uger: Udvidelse af E20 sender bilister ud på landeveje

I slutningen er året er den første del af udvidelsen af den Fynske Motorvej - mellem Odense V og Gribsvad (Aarup-afkørslen) - klar til brug, ifølge Vejdirektoratets tidsplan. Næste år begynder arbejdet med at udvide med en tredje vognbane i hver retning mellem Gribsvad og Nørre Aaby. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.
Torsdag lukker til- og frakørselsramperne til motorvejen ved Vissenbjerg, fordi de skal tilpasses den udvidede motorvej. Søndersøvej, som fører over motorvejen, lukkes i en kortere periode.

Fyn: Trafikanter, som er vant til at bruge tilslutningsanlægget ved Vissenbjerg (til- og frakørsel 54), må fra torsdag 3. september finde nye veje. Ramperne til og fra motorvejen bliver lukket frem til 23. september, mens Vejdirektoratet tilpasser dem til den udbyggede motorvej, som får tre vognbaner i hver retning mellem Odense V (53) og Gribsvad (55, Aarup).

Søndersøvej, som fører over motorvejen ved Vissenbjerg, lukkes også fra torsdag, og Vejdirektoratet forventer, at vejen vil være lukket indtil onsdag 9. september.

Vejdirektoratet anbefaler trafikanter, som kommer fra syd, at køre ad Middelfartvej (rute 161). Østgående trafik kan køre på motorvejen ved Odense V, mens vestgående trafik med fordel kan køre på motorvejen ved Gribsvad.

Annonce

Fra nord kan trafikanter, som skal mod øst, køre ad Rugårdsvej (rute 303) fra Morud til Korup og derfra ad Kalørvej, Ubberudvej og Middelfartvej (rute 161) til tilkørsel 53, Odense V. Trafikanter, som skal mod vest, anbefales at køre ad Rugårdsvej fra Morud til Hindevad og derfra ad Assens Landevej og Bogensevej (rute 329) til Gribsvad og tilkørsel 55, Aarup.


Når motorvejsudvidelsen er færdigasfalteret, kan trafikanterne glæde sig over muligheden for at spare både tid og penge. For vejen bliver belagt med en ny og klimavenlig type asfalt, som giver mindre rullemodstand for bilernes dæk.

Fra artiklen


Under lukningen af ramperne ved anlæg 54 bliver samkørselspladsen ved Vissenbjerg også lukket i de tre uger, hvor vejarbejdet foregår. Pladsen skal bruges som byggeplads og til opbevaring af materiale.

Køreklar i år

Arbejdet med at udvide den Fynske Motorvej foregår i flere etaper. Den aktuelle mellem Odense V og Gribsvad kan ifølge Vejdirektoratets tidsplan tages i brug i slutningen af året, men der skal næste år lægges slidlag på vejen.

Arbejdet med anden etape mellem Gribsvad og Nørre Aaby (57) begynder næste år og er efter planen færdigt i slutningen af 2022.

Når motorvejsudvidelsen er færdigasfalteret, kan trafikanterne glæde sig over muligheden for at spare både tid og penge. For vejen bliver belagt med en ny og klimavenlig type asfalt, som giver mindre rullemodstand for bilernes dæk, og derfor vil trafikanterne bruge mindre brændstof.

Den støjreducerende effekt af asfalten forventes desuden at holde i hele asfaltens levetid.

Annonce

Mest læste

Middelfart For abonnenter

Byråd har mundkurv på i sag om kommunaldirektør: - Offentligheden har fået de informationer, de skulle

Danmark

Fredagens coronatal: Sætter rekord med 53.655 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Hæsblæsende weekend på Fyn: Voldsom vind og forhøjet vandstand

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Fik vist porno midt i undervisningen: Kommune har gentagne gange haft brud på sikkerheden

Nyborg

Udsigt til søndag med højvande: Holckenhavn-dæmning og havneområde kan svømme over

Middelfart For abonnenter

Skubbede kammerat ind i soveværelse og skød hen over hovedet på ham med oversavet jagtgevær: 37-årig skal i fængsel i tre et halvt år

Dalls videoanalyse: Her er konflikten i el-forhandlingerne

Fyn

Snart udløses spændingen: Én af disse fem tager over efter Lars Høgh og bliver Årets Fynbo

Navne For abonnenter

Dødsfald: I de efterladte papirer fra Ib stod der på en lille seddel: Husk, jeg har haft et dejligt liv, jeg elsker jer alle sammen

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Faaborg-Midtfyn

De første flasker var udrikkelige: Nu sælger Jacob sin vin til Michelin-restauranter

For første gang i to år: Storm rammer Danmark med vindstød af orkanstyrke

Fyn

Restriktioner bortfalder tirsdag: Fortsat meget coronasmitte i de fynske kommuner

Odense For abonnenter

Comsa har afleveret ny tidsplan: Letbaneåbning i maj kræver højt tempo i slutfasen

Odense

I Byen Odense-podcast: Nu kommer der mere liv på Flakhaven, kendt pub får makeover og er Odense ved at blive Danmarks svar på New York?

Annonce