Annonce
Faaborg-Midtfyn

Lukker efter et år: Ikke kunder nok i Løvens Hule

Løvens Hule blev aldrig nogen god forretning, så nu afvikles den igen. Foto: Maria Retoft Pedersen
Apoteker Sten Grønved har dog allerede nye planer for lokalet, der ligger i forlængelse af Faaborg Løve Apotek.
Annonce

Faaborg: I juni 2019 åbnede apoteker Sten Grønved Løvens Hule i Herregårdscenteret, en konceptbutik med mærkevarer inden for personlig pleje. Løvens Hule blev indrettet i lokalerne, der støder op til Faaborg Løve Apotek.

Men nu, godt et år efter åbningen, må Sten Grønved erkende, at det ikke løber rundt økonomisk.

- Det er jeg selvfølgelig rigtig ærgerlig over. Det var noget, jeg prøvede af, fordi jeg synes, det er et spændende koncept, og det var oplagt, når der ikke findes noget lignende i byen. Det har været sjovt, men man skal også kunne tjene penge, og der er ikke nok af apotekets kunder, der er drejet til højre og har handlet hos Løvens Hule, siger han.

Derfor er der nu ophørsudsalg i butikken, og når der er solgt ud af varelageret, lukker butikken ned. Det bliver formentlig om en måned til halvanden, siger Sten Grønved.

Han understreger, at det ikke er coronakrisen, der har tæret på forretningen.

- Det har været det billede, der har tegnet sig lige fra starten. Det koncept har bare ikke slået an. Sådan er det, når man prøver noget af, siger han.

Sten Grønved har dog allerede planer for, hvad der skal ske i lokalerne, når Løvens Hule er afviklet. Han vil indrette et sundhedscenter, hvor man kan komme ind fra gaden og få lavet diverse sundhedsmålinger som fx måling af blodtryk og blodsukker, man kan få diverse vaccinationer og få en ”pejling” på, hvordan det står til med sundhedstilstanden i det store billede.

- Min drøm er, at apoteket kan være et grovfilter for resten af sundhedsvæsenet. Vi har farmaceuter ansat, som kan foretage de her prøver og også tolke på dem, og så kan vi jo sende folk videre til lægen, hvis det er relevant, fortæller Sten Grønved.

Hvornår sundhedscenteret bliver en realitet, tør han ikke sige for nuværende, men det bliver formentlig i løbet af 2020.

Der er en enkelt ansat i Løvens Hule, som kommer til at overgå til Faaborg Løve Apotek, når butikken er afviklet.

Det er jeg selvfølgelig rigtig ærgerlig over. Det var noget, jeg prøvede af, fordi jeg synes, det er et spændende koncept, og det var oplagt, når der ikke findes noget lignende i byen. Det har været sjovt, men man skal også kunne tjene penge, og der er ikke nok af apotekets kunder, der er drejet til højre og har handlet hos Løvens Hule.

Sten Grønved

Sten Grønved er ejer af Løvens Hule, som er en del af "løve-familien" med Faaborg Pharma og Faaborg Løve Apotek. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Annonce