Annonce
Fyn

Lukkede genbrugspladser og havne: Fynske borgmestre samarbejder tæt for at finde fælles fodslag

Borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel og de øvrige fynske borgmestre, der her sidder side om side, mødes jævnligt i videomøder for at skabe fodslag i en række spørgsmål. Arkivfoto: Michael Bager
Midt i virvaret med konstant nye spørgsmål at forholde sig til, henter de fynske borgmestre støtte hos hinanden. Også for at skabe klarhed hos borgerne
Annonce

Hvorfor er alle genbrugspladser på Fyn lukket, når nu mange har tid til at få ryddet op og gerne vil af med det kasserede? Det er et af de spørgsmål, mange har en mening om. Også de fynske borgmestre.

- Og det afgørende er, at vi har samme mening. Det nytter ikke, at vi kører et sololøb, og jeg for eksempel holder genbrugspladser åbne i Nordfyns Kommune, mens de er lukket i Odense Kommune. Så kører odenseanerne bare til Nordfyn og skaber tæt kontakt på genbrugspladserne her, siger borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V).

Spørgsmålet om åbne eller lukkede genbrugspladser er et eksempel på nogle af de mange nye ting, som de fynske kommuner og borgmestre hver dag skal forholde sig til. Derfor holder de en tæt kontakt ved jævnlige videomøder.

- Det kan også være spørgsmål om brug af personaleressourcer. I hvor høj grad at faggrænser skal brydes ned, om ansatte skal afspadsere og meget andet. Det er vigtigt, at vi har fælles fodslag, så vi ikke skaber uklarhed hos borgerne og spiller os ud mod hinanden, nævner Morten Andersen.

Annonce

Værdi af kolleger

Borgmester i Assens Kommune Søren Steen Andersen (V) fremhæver også dialogen med de fynske borgmesterkolleger.

- Det er meget, meget givtig, at vi deler viden med hinanden. Vi får vendt, hvad der rører sig hos borgerne og får en fornemmelse af, om vi er på rette spor. Det er jo en helt ny driftssituation, vi er i, siger Assens-borgmesteren.

Borgmestermøderne hjælper også borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune, Hans Stavnsager (S).

- Det her er jo noget, ingen af os har prøvet før. I den situation er det rart at have kolleger at kunne drøfte tingene med. Det har en stor værdi, siger Hans Stavnsager.

På det konkrete plan nævner han lukkede lystbådehavne og kørsel med Fynbus som eksempel på sager, borgmestrene har vendt.

- Vi skal også tænke os om i forhold til, hvordan vi kan understøtte og sætte gang i det lokale erhvervsliv, uden vi overbyder hinanden, siger han.

På samme linje er borgmester i Middelfart Kommune, Johannes Lundsfryd (S).

- Det er vigtigt at koordinere indsatsen. Hvis man er sejler, er det for eksempel rart, at der er ens retningslinjer i forhold til at holde marinaerne åbne eller lukkede, siger Johannes Lundsfryd.

Annonce

Fælles appel

Borgmester i Odense Kommune Peter Rahbæk Juel (S) påskønner, at borgmestrene også før coronakrisen havde et fint samarbejde.

- Det gør, at vi i den her situation lettere kan komme endnu tættere på hinanden, siger han.

Borgmestrene sendte for eksempel en fælles appel om at holde afstand i det gode vejr sidste weekend.

- Og når vi i Odense har udarbejdet appel målrettet de unge, har vi sørget for at lave materialet på en måde, så det meget let også kan bruges af de øvrige kommuner, nævner Peter Rahbæk Juel.

Også de fynske kommunaldirektører har en tæt kontakt til hinanden. Desuden sendes en række retningslinjer ud fra Kommunernes Landsforening, så kommuner over hele landet følger samme procedure.

Kommunernes Landsforening har for eksempel i samråd med myndighederne konkluderet, at de ansatte på genbrugspladserne ikke udfører en af de kritiske funktioner, der skal undtage dem for hovedreglen om, at offentligt ansatte er sendt hjem. Derfor de mange lukkede genbrugspladser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Dalum: Næsby misbruger COVID-19-regler

Sydfyn

Mand i kørestol gled ud over skrænt

Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce