Annonce
Nordfyn

Ulige konkurrence: Lukkede butikker i Bogense til debat på Christiansborg

Med blandt andet to campingpladser, sommerhuse i nærheden og en meget velbesøgt marina tiltrækker Bogense sædvanligvis masser af besøgende på helligdage. Besøgende, der går forgæves, ønsker de at handle dagligvarer. Privatfoto
Lars Chr. Lilleholt (V) ønsker svar på, hvorfor dagligvarebutikkerne i Bogense skal være lukkede på helligdage, mens adskillige butikker langs den jyske vestkyst godt må holde åbent.
Annonce

Bogense: - Jeg er dybt forundret. Der er en lang række andre havneområder, hvor der er dispensation i forhold til åbningstiderne.

Foranlediget af historier om, hvordan turister og andre folk i Bogense løber panden mod en låst dør, ønsker de at købe dagligvarer på en helligdag, vil Lars Chr. Lilleholt (V), der er formand for Erhvervsudvalget i Folketinget, have ændret lukkeloven. Med det sigte har han stillet erhvervsminister Simon Kollerup (S) en række spørgsmål.

- Ministeren bedes svare på, hvorfor der hersker ulige konkurrenceforhold i mellem dagligvarebutikker på tværs af landsdele hvad angår dispensation af lukkeloven - således har adskillige dagligvarebutikker i byer langs den jyske vestkyst, så som Blåvand og Søndervig, fået dispensation for lukkeloven, mens ingen af de tre dagligvarebutikker i kystbyen Bogense kan få dispensation?

Annonce

Gamle tilladelser

Da både Meny, Rema 1000 og Netto i Bogense omsætter for mere end 34,9 millioner kroner om året, overskrider de alle den omsætningsgrænse, der gør det muligt at holde åbent på visse helligdage.

Når flere vestjyske butikker med en højere omsætning holder åbent på selvsamme helligdage, skyldes det, at de pågældende butikker har været i gang før 5. oktober 2000 og dermed stadig kan gøre brug af en gammel tilladelse. Den gamle tilladelse kan ikke overdrages til en ny butik.  Lars Chr. Lilleholt vil have ens vilkår.

- Bogense er i forvejen en attraktiv by, og der er grund til at gøre alt, hvad vi kan, for at fastholde byen som et attraktivt sted. Er butikkerne lukkede, når turisterne kommer, kan det på sigt få nogle folk til at holde sig væk, siger han.

Annonce

Langt til nærmeste butik

Han spørger videre erhvervsministeren:

- Mener ministeren, det er hensigtsmæssigt, at alle dagligvarer i en by som Bogense, der i år haft fuld belægning på deres campingpladser, hoteller og havnepladser – på helligdagene i påsken, Kristi himmelfartsferien og pinse ikke har kunnet få dispensation fra lukkeloven, hvorfor turister er nødsaget til at handle dagligvarer mindst 8-12 kilometer væk fra byen, herunder bådturister, der er nødsaget til at gå, cykle eller tage en taxa til den nærmeste dagligvarebutik?

- Mener ministeren, det er acceptabelt, at der i byer, der er sammenlignelige i forhold til indbyggere, antal butikker og turisme ikke gælder samme regler for dispensation fra lukkeloven?

Erhvervsminister Simon Kollerup har en måned til at svare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce