Annonce
Debat

Luk vinduet

Læserbrevsskribent Peder Trier Clemmensen er utilfreds med byrådets planer for Assens Havn. Arkivfoto: Jens Wognsen
Annonce

Lokaldebat: Endelig positivt nyt fra Assens, var min første tanke, da jeg så min ejendomsskattebillet i E-boks. For Ejendomsskattebillettens ankomst er for mig et tegn på forår og forventning om en tid i Assens by, ”hvor himlen er blå, havet grønt og vinduet lukket op for brisen”.

Men i år er der så lige det med kommunalbestyrelsen og kommuneplantillæg nr. 16 ved Assens Havn, som vil gøre hele havnen til et stort skibsværft, ”hvor himlen er grå, havet sort og vinduerne lukket i for støjen og svejserøgen”.

Selv om kommuneplantillægget er en stor advarsel om støjgener og miljøproblemer, stemte 28 medlemmer alligevel for, og kun et enkelt, hvis parti er kendt for sin grønne miljøprofil og empati for samfundets svageste, stemte hverken for eller imod.

De 28 er åbenbart faldet for værftets scorereplik ”arbejdspladser,” som har vakt skjulte længsler og givet dem våde drømme om et storskibsværft med en hær af svejsere og rustbankere hentet ind fra Polen og Balticum.

Byudviklingen, der skulle vende Assens by mod havet, har nu vendt sværindustrien mod byen og med en 180 graders drejning trukket Real Dania med rundt ved næsen.

Jamen Assens dog. Kan vi ikke gøre det lidt bedre?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce