Annonce
112

Brand under kontrol: Slukningsarbejdet er fortsat i gang

Efter flere timer har en ild fortsat fat i en stor bygning i Odense S, som er ejet af den fynske erhvervsmand Helge Munk.

En større ejendom på Egelundsvej i Hjallese i det sydlige Odense er tirsdag brudt i brand. Der er en del røgudvikling som følge af branden, oplyser Fyns Politi på Twitter.

Vagtchefen oplyser til Fyens.dk, at ejendommen ligger på Egelundsvej 18. Denne ejendom er ejet af Ejendomsselskabet Munk ApS, der er 100 procent ejet af den fynske erhvervsmand Helge Munk. Omkring 20 virksomheder har lejet sig ind i bygningen.

Politiet opfordrer borgere i området nord og nordvest for vejen til at holde sig væk fra røgen, lukke vinduer og døre og slukke eventuel ventilation.

En person er kørt til OUH til observation for røgforgiftning. Politiet opfordrer borgere, der har opholdt sig i røgen og oplever gener til at kontakte egen læge, og understreger, at man kun skal bruge 112 i akutte tilfælde.

Annonce
En større brand hærger en bygning i det sydlige Odense. En person er kørt til OUH til observation for røgforgiftning. Foto: Nils Svalebøg

Ingen personer i bygningen

Beredskab Fyn fik alarmen om branden i industribygningen tirsdag klokken halv tolv.

Indsatsleder på stedet Carsten Petersen oplyser godt en times tid senere, at det er taget, der er i brand, og at der ikke befinder sig nogen personer i bygningen, som huser 20 forskellige virksomheder, der lejer sig ind.

Branden startede i en træterrasse og bredte sig til tagkonstruktionen. Taget er efterfølgende styrtet sammen.

Beredskabsstyrelsen Sydjylland assisterer med 16 mand, autosprøjte, redningskran, tankvogn, slangegruppe og ladvogn. Det skriver Operativ chef i Beredskabsstyrelsen, Lars Høg Schou på Twitter.

Fyns Politi skriver klokken 16.49 på Twitter, at branden nu er under kontrol, men at slukningsarbejdet fortsat er i gang.

"Status på branden i Odense S. Branden er nu under kontrol men slukningsarbejdet forventes, at fortsætte i længere tid. Der er pt. ingen tidshorisont," skriver Fyns Politi på Twitter.

Klokken 21.17 oplyser vagtchef ved Fyns Politi, Anders Therkelsen, at slukningsarbejdet fortsat er i gang. Politiet har nu forladt stedet, men det er endnu uvist, hvornår beredskabet vil være færdige med at slukke branden helt.

Årsagen til branden er endnu ukendt.

(opdateres)

 

En større brand hærger en bygning i det sydlige Odense. En person er kørt til OUH til observation for røgforgiftning. Foto: Nils Svalebøg
En større brand hærger en bygning i det sydlige Odense. En person er kørt til OUH til observation for røgforgiftning. Foto: Nils Svalebøg
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ny hanløve er ankommet til Odense Zoo

Nyborg

Fem riddere om det runde bord

Leder For abonnenter

Overvågning. Et nødvendigt onde

Avisen bragte i går en god nyhed fra Korsløkkeparken, der er et boligområde i Odense på den såkaldte ghettoliste. Efter opsætning af i alt 460 kameraer er området blevet markant fredeligere. Tidligere var Korsløkkeparken plaget af omfattende hashhandel, hærværk og anden kriminalitet, der gjorde bebeboerne utrygge. Men nu kan tillidsfolk for beboerne fortælle, at kameraerne har lagt en dæmper på de urolige elementer, som typisk er helt unge mennesker. De nye kameraer i Korsløkkeparken flugter således fint med regeringens planer om mulighed for mere markant overvågning i det offentlige rum. Dette forslag vil regeringen sandsynligvis komme igennem med, takket være støtte fra de blå partier, og det vil ikke mindst langt størsteparten af beboerne i større almene bebyggelser være glade for. Med god grund. Fredelige borgeres efterspørgsel af en tryg hverdag, hvor man ikke møder hashpushere i nedgangen til kælderen eller skal frygte hærværk mod sin parkerede bil, er forståelig og legitim. Men samtidig må man ikke se bort fra, at mere overvågning også indskrænker den frihed og ret til privatliv, som er grundlæggende for et åbent, demokratisk samfund. Folks behov for tryghed stritter altså imod nogle vigtige værdier, og dermed kan sammenstødet overføres til modsætninger mellem på den ene side almindelige danskere, der tager afsæt i deres hverdag, og på den anden side organisationer, der henviser til undersøgelser og statistikker. Mens hr. og fru menigmand tager overvågningen ret afslappet, er for eksempel Advokatrådet og Det Kriminalpræventive Råd betænkelige. De efterlyser dokumentation for, at øget overvågning gør det nemmere for politiet at opklare alvorlige forbrydelser. Skeptikerne påpeger også, at regeringens lovforslag, om det bliver vedtaget, vil indskrænke borgernes ret til privatliv mere, end man forestiller sig. Det kan meget vel være rigtigt, at kameraovervågning kun har begrænset betydning, når det drejer sig om alvorlig kriminalitet. Men skønt gamle begreber som ro og orden ikke i dag er på mode blandt fagpersoner, har de alligevel fylde i befolkningen. Derfor er øget overvågning et nødvendigt onde. I hvert fald indtil forældre og SSP-folk har lært de unge uromagere reglerne for almindelig god opførsel. Det vil desværre nok tage en rum tid.

Annonce