Annonce
Odense

Lui Larsen og "Mormor" skal udsmykke letbanen

Kristian Djurhuus (tv) med kunstnernavnet Mormor og Lui Larsen (th) foran Odense Banegård, hvor den kommende letbane blandt andet vil have et stop. Foto: Anne Mette Thrane/DR Fyn
De 16 vognsæt på Odense Letbane skal fyldes med kunst og små digte, der er inspireret af H. C. Andersen.

Det bliver ikke hele eventyr, men små oplevelser for øjne og sind, når digter Lui Larsen og billedkunstner Kristian Djurhuus med kunstnernavnet "Mormor" skal udsmykke det indvendige på de 16 togsæt Odenses kommende letbane. De to kunstnere har siden årsskiftet arbejdet på, hvordan digte og illustrationer skal udfolde sig, og tirsdag afleverede de resultatet til Odense Letbane. Det skriver DR Fyn.

- Det er så fantastisk. Jeg glæder mig virkelig til, at det skal afsløres for odenseanerne, siger kommunikationschef hos letbanen, Benthe Vestergaard, til DR Fyn.

Udsmykningen tager sit udgangspunkt i H. C. Andersen-citatet "At rejse er at leve", men Andersen skal ikke fylde for meget.

- Selvfølgelig er det fantastisk, at H. C. Andersen har betydet så meget for byen, men det er også en historie, som vi kender her i byen, og som resten af verden også kender. Så for mit vedkommende er der selvfølgelig små hints - også til H. C. Andersen. Men der er så mange andre historier i Odense at gå på opdagelse i, fortæller Kristian Djurhuus.

Lui Larsen, der er Kim Larsens yngste søn, er enig.

- Det har jeg også. Jeg tror, at hvis man skal lave en lille hyldest til H. C. Andersen, så gør man det ikke ved at nævne ham, for det er blevet gjort før. Jeg tror, man skal gøre, som han nok også selv ville have gjort; bare skrive en god historie, et godt digt eller lave en fed tegning. Forhåbentlig sætter man sig ind i letbanen og får en oplevelse, som man ikke troede, man ville få den dag, siger Lui Larsen til DR Fyn.

Til december 2019 kan de nysgerrige få lov at se, hvilke illustrationer og digte, der kommer til at pryde letbanen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: Vi skærer, hvor det gør ondt, mens der flyder millioner til Frederiksberg og Gentofte

Lokaldebat: Årets budgetlægning (i kommunerne red.) har været præget af stor usikkerhed og forsinkelse. Folketingsvalget kom sent, derefter var Socialdemokraterne og deres støttepartier længe om at få dannet en regering. I stedet for hurtigt at få lavet aftaler med kommuner og regioner, valgte den nye regering at holde sommerferie. Derfor vidste vi ikke, om vi skulle spare 25 eller 100 millioner før sidst i september. Det er ingen let opgave at være politiker i disse år. Vores udgiftspres stiger voldsomt år efter år på grund af flere ældre og flere borgere med tunge diagnoser. Og vores indtægter er meget under landets gennemsnit, så skal der skæres, hvor det gør ondt. Danmark mangler stadig en udligningsreform, der hjælper kommuner som vores. Når velstillede kommuner som Frederiksberg og Gentofte næste år får henholdsvis 90 og 50 millioner i udligning fordi de "har ryddet op i cpr. registret" og derfor mister indbyggere, er kommentarer vist overflødige. Heldigvis er vi i en situation, hvor den ansvarlige politik, de fleste af os har været enige om, gør, at det nu i nogle år er muligt bruge af opsparede midler. I år fremlagde administrationen et effektiviserings- og sparekatalog på 60 millioner med mange tidsler. Det gik heldigvis bedre end forventet, så der blev ”kun” brug for cirka 25 millioner. Det blev muligt at styre udenom de værste forslag omkring daginstitutionerne, skoleområdet, de tidlige indsatser, rengøring hos de ældre og reducering af nattevagter. Det lykkedes også at få et balanceret anlægsbudget, hvor rammen blev hævet fra 90-95 millioner. Det var vigtigt for Venstre, så vi også fortsat har penge til haller, skoler, trafiksikkerhed og cykelstier rundt i Faaborg-Midtfyn Kommune, samtidig med store beløb til byudvikling i Årslev.

Annonce