Annonce
Odense

Lui Larsen og "Mormor" skal udsmykke letbanen

Kristian Djurhuus (tv) med kunstnernavnet Mormor og Lui Larsen (th) foran Odense Banegård, hvor den kommende letbane blandt andet vil have et stop. Foto: Anne Mette Thrane/DR Fyn
De 16 vognsæt på Odense Letbane skal fyldes med kunst og små digte, der er inspireret af H. C. Andersen.

Det bliver ikke hele eventyr, men små oplevelser for øjne og sind, når digter Lui Larsen og billedkunstner Kristian Djurhuus med kunstnernavnet "Mormor" skal udsmykke det indvendige på de 16 togsæt Odenses kommende letbane. De to kunstnere har siden årsskiftet arbejdet på, hvordan digte og illustrationer skal udfolde sig, og tirsdag afleverede de resultatet til Odense Letbane. Det skriver DR Fyn.

- Det er så fantastisk. Jeg glæder mig virkelig til, at det skal afsløres for odenseanerne, siger kommunikationschef hos letbanen, Benthe Vestergaard, til DR Fyn.

Udsmykningen tager sit udgangspunkt i H. C. Andersen-citatet "At rejse er at leve", men Andersen skal ikke fylde for meget.

- Selvfølgelig er det fantastisk, at H. C. Andersen har betydet så meget for byen, men det er også en historie, som vi kender her i byen, og som resten af verden også kender. Så for mit vedkommende er der selvfølgelig små hints - også til H. C. Andersen. Men der er så mange andre historier i Odense at gå på opdagelse i, fortæller Kristian Djurhuus.

Lui Larsen, der er Kim Larsens yngste søn, er enig.

- Det har jeg også. Jeg tror, at hvis man skal lave en lille hyldest til H. C. Andersen, så gør man det ikke ved at nævne ham, for det er blevet gjort før. Jeg tror, man skal gøre, som han nok også selv ville have gjort; bare skrive en god historie, et godt digt eller lave en fed tegning. Forhåbentlig sætter man sig ind i letbanen og får en oplevelse, som man ikke troede, man ville få den dag, siger Lui Larsen til DR Fyn.

Til december 2019 kan de nysgerrige få lov at se, hvilke illustrationer og digte, der kommer til at pryde letbanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Vemmelund igen udenfor i Middelfart

Middelfart For abonnenter

Mandesex i skoven kan handle om uforløste fantasier i parforholdet: - Det kan være svært at tale med sin partner om, hvad man har lyst til

Annonce