Annoncørbetalt indhold

Luft til vand varmepumpe eller luft til luft – hvad skal jeg vælge?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

En luft til vand varmepumpe kan give store besparelser af både penge og CO2, og med et abonnement slipper du for uforudsete udgifter. Men måske er du i tvivl om, hvorvidt det er en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft model, du har brug for? Her får du en grundig guide til, hvordan du vælger den rigtige varmepumpe.

Du ved, at du er interesseret i en varmepumpe, men om det skal være en luft til vand varmepumpe eller en luft til luft varmepumpe - dét er spørgsmålet. Det kan være svært at svare på, hvis du ikke er fagperson med specialiseret viden på området.

Annonce

Det er vi imidlertid, og vi vil gerne hjælpe dig med at opklare, hvilken varmepumpe du har brug for! Start med at spørge dig selv:

·Hvilken type bolig er det, der skal opvarmes?

·Er det et sommerhus eller et helårshus?

·Hvor stor er boligen, og hvordan er den opvarmet nu?

·Hvor godt er boligen isoleret?

·Vil du gerne opvarme både hus og vand?

·Hvad er dine forventninger til pris, holdbarhed og kvalitet?

Vælg en luft til vand varmepumpe til helårshus

Først og fremmest kan det være godt at vide, at en luft til vand varmepumpe er den løsning, der egner sig bedst til et helårshus. Her har man som regel at gøre med en større bolig end eksempelvis et sommerhus eller kolonihavehus, og boligen vil ofte også være bedre isoleret. Det er nogle af de ting, der gør, at luft til vand varmepumpen egner sig bedre her.

Vælg en luft til luft varmepumpe til sommerhus

Herimod egner luft til luft varmepumpen sig godt til mindre boliger, der ikke nødvendigvis er lige så godt isoleret. Det kan f.eks. være sommerhuse eller kolonihavehuse, hvor det er et mindre antal kvadratmeter, som skal opvarmes. Der er også nogle, der investerer i en luft til luft varmepumpe til værkstedet, så der bliver en mere behagelig arbejdstemperatur.

8 grunde til at vælge en luft til vand varmepumpe

Der er mange gode grunde til, at et abonnement på en luft til vand varmepumpe kan være en god løsning. Ofte vil det både gavne pengepungen og miljøet, og samtidig gør et abonnement det meget nemt at overskue varmen og forbruget.

Nedenfor gennemgår vi de 8 væsentligste grunde til, at det er en luft til vand varmepumpe, du skal have fat i – og ikke en luft til luft model:

1.Du skal opvarme et helårshus.

2.Huset har gulvvarme og/eller radiator

3.Oliefyr, gasfyr eller træpillefyr.

4.Huset er godt isoleret.

5.Du skal også have opvarmet dit brugsvand.

6.Du vil gerne have et langtidsholdbart produkt.

7.Du vil gerne have minimal vedligeholdelse.

8.Du vil gerne spare CO2 og penge.

Udskift gas- eller oliefyr eller træpillefyret med luft til vand varmepumpen

Som vi allerede har været inde på, egner en luft til vand varmepumpe sig godt til større boliger, som er godt isoleret. De varmekilder, som allerede er i boligen, har imidlertid også noget at sige. En luft til vand til varmepumpe skal nemlig bruge varmerør til radiatorer og/eller gulvvarme for at virke.

En billigere og grønnere varmeløsning

Du kan altså med fordel udskifte naturgas- eller oliefyr eller træpillefyret med en varmepumpe i et helårshus, hvor du allerede har radiatorer eller gulvvarme. På den måde får du en billigere og grønnere varmeløsning. Har du gulvvarme, kan du desuden opleve den fordel, at varmen bliver udnyttet endnu bedre.

Du vil også gerne have opvarmet dit brugsvand

Udover at opvarme radiatorer og gulv kan en luft til vand varmepumpe også forsyne dig med varmt vand. Hvis du gerne vil benytte varmepumpen til at tage varme bade, vaske op med mere, er det altså en luft til vand varmepumpe, du skal have fat i.

Et produkt, der holder – helt af sig selv

Luft til vand varmepumpen er et langtidsholdbart produkt på op til 20 år. Ofte er luft til vand varmepumper mere effektive og driftssikre end luft til luft modeller. Desuden kræver de minimal vedligeholdelse, hvilket er en fordel!

7 grunde til at vælge en luft til luft varmepumpe

Luft til luft varmepumpen egner sig som nævnt til mindre arealer, der ikke nødvendigvis er godt isoleret. Derudover er der en håndfuld andre ting, der også kan gøre, at luft til luft varmepumpen er værd at overveje for dig. Her er 7 grunde:

1.Du skal opvarme en mindre bolig.

2.Det kan eksempelvis dreje sig om et sommerhus eller kolonihavehus.

3.Du vil gerne opvarme dit værksted.

4.Du vil gerne erstatte en brændeovn med en varmepumpe.

5.Du vil gerne erstatte elvarme med varmepumpen.

6.Du vil gerne have et bedre indeklima.

7.Du vil gerne have den billigst mulige løsning.

Suppler eller erstat brændeovn eller elvarme

Hvis du går med tanker om at erstatte brændeovn eller elvarme i en lille bolig, kan en luft til luft varmepumpe ofte være en fornuftig mulighed. Ligesom luft til vand varmepumpen er det et mere miljøvenligt og økonomisk alternativ.

Det er den billigste løsning

Det er også værd at nævne, at en luft til luft varmepumpe er billigere end en luft til vand varmepumpe. Den er dog ikke nær så driftssikker eller effektiv, så du skal være opmærksom på, at pris og kvalitet følges ad. Det er i høj grad et spørgsmål om, hvad du vil have for pengene.

Tegn et grønt abonnement på luft til vand varmepumpe

Vil du gerne have en grønnere og billigere løsning på varme? Så kan det godt betale sig at tegne et varmepumpe abonnement på en luft til vand varmepumpe fra Nærvarme Danmark. På den måde slipper du også for at bekymre dig om installationen, driften og servicen. Vi tager os nemlig af det hele for dig! Helt enkelt.

Med en luft til vand varmepumpe kan du ofte nedsætte dit CO2-udslip med 1/3-del, og samtidig stiger din bolig ofte i værdi. Du vil oftest opnå en bedre energimærkning af boligen, når du får installeret en varmepumpe.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.