Annonce
Erhverv

Loyalitet lønner sig på mere end en facon

- Det har givet et kæmpe boost til vores virksomheder, siger Steffen Andreasen, direktør for og ejer af Haugegruppen. Foto: Haugegruppen
- De prioriterer os, vi prioriterer dem, siger Steffen Andreasen, administrerende direktør i Haugegruppen, der er klar til at rykke hurtigt ud, når Spectrum Therapeutics har brug for det

- Hvad betyder det for jer, at Spectrum Therapeutics prioriterer det lokale erhvervsliv?

- Det er en kæmpe gevinst for en virksomhed som vores. Vi er 180 mand og arbejder i hele landet, men naturligvis også lokalt, og vi er med i mange byggerier i og omkring Odense. Men det er sjældent, at vi får så stor en opgave en kilometer fra vores hjemadresse - det har givet et kæmpe boost til vores virksomhed at få lov til det, og vi har fået højt specialiseret viden om at bygge det første nøglefærdige projekt.

- Hvad har I lavet?

- Vi har sammen med 5E, en anden lokal entreprenør, varetaget hovedentreprisen. Derudover har vi lavet stål-, el- og vvs-arbejdet. Vi har i snit vel haft tyve mand gående på byggeriet, og vi har efterfølgende været heldige at lave en serviceaftale, så vi står for at serviceringen af alt det, de bruger til at producere - el, køleanlæg, ventilation. Det er selvfølgelig vigtigt for dem, at tingene virker og bliver lavet hurtigt, hvis de går i stykker.

- Og det prioriterer I?

- Ja. Vi står der helst inden for et kvarter, hvis de har brug for det - det er den bedste måde at honorere dem på. De prioriterer os, vi prioriterer dem, og vi arbejder i vores virksomhed efter det samme filosofi, som Spectrum Therapeutics. Hvis man handler lokalt og loyalt, får man en god behandling. Vi fyrer f.eks ikke vores vikarer fra dag til dag, vi aftager alle deres timer fra uge til uge. Det betyder, at vi er ret agile - og hvis vi mangler to mand, så går vores faste vikarer også ud i deres netværk og spørger. Vi behandler vores folk godt, og de behandler også os godt.

- Hvordan har byggeriet adskilt sig fra andre, I har lavet?

- Det markant anderledes ved det har været kontrolomfanget og dokumentationen. Den er, som når Novo Nordisk eller andre, der producerer medicin, bygger. Vi har kvalitetssikret det, vi har lavet, og vi har fremsendt dokumentation på samtlige komponenter, f.eks vandhaner, ventiler, lamper og kontakter. Alt er specificeret af ingeniøren, men hvor vi på andre byggerier kan vælge at bruge komponenter, der ligner dem, ingeniøren har foreslået, har vi her valgt præcis de ting, de rådgivende ingeniører har peget på. Sådan er det specifikt i pharma-industrien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce