Annonce
Erhverv

Loyalitet lønner sig på mere end en facon

- Det har givet et kæmpe boost til vores virksomheder, siger Steffen Andreasen, direktør for og ejer af Haugegruppen. Foto: Haugegruppen
- De prioriterer os, vi prioriterer dem, siger Steffen Andreasen, administrerende direktør i Haugegruppen, der er klar til at rykke hurtigt ud, når Spectrum Therapeutics har brug for det

- Hvad betyder det for jer, at Spectrum Therapeutics prioriterer det lokale erhvervsliv?

- Det er en kæmpe gevinst for en virksomhed som vores. Vi er 180 mand og arbejder i hele landet, men naturligvis også lokalt, og vi er med i mange byggerier i og omkring Odense. Men det er sjældent, at vi får så stor en opgave en kilometer fra vores hjemadresse - det har givet et kæmpe boost til vores virksomhed at få lov til det, og vi har fået højt specialiseret viden om at bygge det første nøglefærdige projekt.

- Hvad har I lavet?

- Vi har sammen med 5E, en anden lokal entreprenør, varetaget hovedentreprisen. Derudover har vi lavet stål-, el- og vvs-arbejdet. Vi har i snit vel haft tyve mand gående på byggeriet, og vi har efterfølgende været heldige at lave en serviceaftale, så vi står for at serviceringen af alt det, de bruger til at producere - el, køleanlæg, ventilation. Det er selvfølgelig vigtigt for dem, at tingene virker og bliver lavet hurtigt, hvis de går i stykker.

- Og det prioriterer I?

- Ja. Vi står der helst inden for et kvarter, hvis de har brug for det - det er den bedste måde at honorere dem på. De prioriterer os, vi prioriterer dem, og vi arbejder i vores virksomhed efter det samme filosofi, som Spectrum Therapeutics. Hvis man handler lokalt og loyalt, får man en god behandling. Vi fyrer f.eks ikke vores vikarer fra dag til dag, vi aftager alle deres timer fra uge til uge. Det betyder, at vi er ret agile - og hvis vi mangler to mand, så går vores faste vikarer også ud i deres netværk og spørger. Vi behandler vores folk godt, og de behandler også os godt.

- Hvordan har byggeriet adskilt sig fra andre, I har lavet?

- Det markant anderledes ved det har været kontrolomfanget og dokumentationen. Den er, som når Novo Nordisk eller andre, der producerer medicin, bygger. Vi har kvalitetssikret det, vi har lavet, og vi har fremsendt dokumentation på samtlige komponenter, f.eks vandhaner, ventiler, lamper og kontakter. Alt er specificeret af ingeniøren, men hvor vi på andre byggerier kan vælge at bruge komponenter, der ligner dem, ingeniøren har foreslået, har vi her valgt præcis de ting, de rådgivende ingeniører har peget på. Sådan er det specifikt i pharma-industrien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];