Annonce
Navne

Louise må vente et år - Wøllekær i år uden nytårskur

Louise Vangkilde kan man desværre først opleve om et år i vinterrevyen. Foto: Skovdal Nordic
Annonce

Slagelse-pigen Louise Vangkilde mangler vi at miniportrættere i disse spalter som en del af Odense Vinterrevys talentflok. Hun og læserne skal ikke snydes, selv om revyen er skubbet et år.

Louise var første gang på scenen som 11-årig, men som voksen har hun mere eksilleret i at være forestillingsleder og instruktørassistent. I de roller for eksempel i Rottefælden i Svendborg og ved Menstruprevyen på Sjælland. Revydebuten- som aktør altså - kom i Rødovre Revyen i 2019.

Louise, der rundede 30 år på årets anden dag og arbejder hos Søstrene Grene, har altid elsket revyen, og: - Jeg hørte, at vinterrevyen skulle genopstå som en kombination af amatører og professionelle, fortæller hun. Så manglede kun auditionen, der faldt heldigt ud. Resultatet må man vente et år på.

Roya Moore skal tale på kvindernes kampdag i marts. Arkivfoto: Jens Wognsen

Der er længe til den 8. marts, Kvindernes Internationale Kampdag, og man - vel især kampklare kvinder - kan stadig håbe, at der igen er lukket op for større forsamlinger. I hvert fald inviterer AOF og LO Fyn til tre timers underholdning, oplæg, debat og musik fra klokken 18 i Kulturmaskinen. Med Roya Moore som en af oplægsholderne. De andre annonceres senere. Meld til på AOF's hjemmeside, ganske gratis.

Nej, der bliver desværre ingen nytårskur i år i Historiens Hus i Odense.

- Vi havde ellers glædet os til at ønske kollegaer, venner og samarbejdspartnere et godt nyt år, men sådan skulle det ikke være. Vi er hjemsendt og har kun meget lidt fysisk kontakt med folk, fortæller stadsarkivar Johnny Wøllekær.

- Vi er desværre blevet nødt til at aflyse mange af vores udadvendte aktiviteter, noget vi er meget ked af, da vi har det ligesom cirkushestene, der gerne vil ind i manegen. Vi bruger i stedet tiden på andre aktiviteter, og vi forsøger at dokumentere Odense under coronakrisen på forskellig vis.

Lene Leveau speaker i ny video om Fyns Grafiske Værksted.  Arkivfoto: Lasse Hansen

Heller ikke Lene Leveau, daglig leder af Fyns Grafiske Værksted, er vild med Covid-19 og de nødvendige restriktioner, der betyder nedlukning indtil 19. januar.

- Det betyder, at udstillingen med vores nye medlemmer først kommer op at hænge den 14. januar, og at den først kan beses fra den 19. januar og måneden ud. Det er en skam, men der er desværre ikke andet vi kan gøre.

De nye medlemmer er Rasmus Klitgaard Hansen, Josva Kleist, Ole Aakjær, Linea Hansen, Majken Borregaard Hesselholt, Annette Kampmann Ilfelt, Hannelore Lass, Christie Munck og Dorthe Blom Madsen.

Et minut og 37 sekunder skal der til for at blive meget klogere på Fyns Grafiske Værksted på den i november publicerede film, der kan ses på værkstedets hjemmeside og også er på Youtube.

Med Elmar Mønster og Wieslaw Dabrowski, to grafikere i arbejde, og især daglig leder Lene Leveaus klare og præcise speak foran den jazzede musikbaggrund, får man klare, gode fornemmelser for livet i værkstedet. Og man tror på det, når Lene Leveau taler om "at kunst skaber glæde", og at man på værkstedet arbejder sammen og deler sine erfaringer. Med engelske undertekster, all inclusive. /RAS

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Tre personer anholdt for afbrænding af statsministerdukke: En mistænkt er stadig på fri fod

Annonce