Annonce
Nordfyn

Louise i opråb til bilister efter nye episoder: - Tag hensyn til os løbere

Louise Bollerup, Bogense, vil gerne sætte fokus på den adfærd, som visse bilister udviser over for løbere. Privatfoto
Louise Bollerup, Bogense, er frustreret over, at hun ikke kan løbe en tur på landevejene uden at føle sig utryg.

Bogense: - Jeg synes, det er frustrerende. Det kan ikke være rigtigt, at man ikke kan løbe en tur uden at skulle være bange, siger Louise Bollerup.

Som flittig løber i og omkring Bogense føler hun sig tit udsat, når hun beslutter sig for at snøre løbeskoene. Hun er særligt glad for at tage turen fra sit hjem på Skovbrovej i retning mod Smidstrup. Herfra plejer hun at ende ved Gyldensteen Gods, inden hun via Gyldensteensvej løber tilbage mod byen.

Desværre forbinder hun langt fra strækningen med noget positivt. Manglen på cykel- og gangstier betyder, at hun i stedet må løbe langs vejkanten. Her sker det ofte, hun hurtigt må søge ud i grøftekanten på grund af modkørende biler, der kommer med for høj fart og kører for tæt på hende.

Annonce


Jeg løber altid mod kørselsretningen og gør generelt meget for at være så synlig som muligt. Men det virker på ingen måde til, at de modkørende udviser samme hensyn over for mig. Det er som om, de bevidst forsøger at chikanere en ved at køre så tæt på som muligt.

Louise Bollerup


- Jeg synes, jeg gør meget for at vise hensyn. Særligt på landevejene. Jeg løber altid mod kørselsretningen og gør generelt meget for at være så synlig som muligt. Men det virker på ingen måde til, at de modkørende udviser samme hensyn over for mig. Det er som om, de bevidst forsøger at chikanere en ved at køre så tæt på som muligt, forklarer Louise Bollerup.

Manglende støtte

Den anden dag måtte hun igen undvige i alt fire biler, der kørte tæt på hende. Angiveligt også med en hastighed over den tilladte. For Louise Bollerup var det dråben, der fik bægeret til at flyde over. Derfor lavede hun et opslag på Facebook-gruppen Bogense by, hvor hun gav afløb for sin frustration. Samtidig opfordrede hun til, at bilisterne viser mere hensyn.

Det er dog langt fra alle, der udviste støtte og medfølelse.

- Mange kan faktisk nikke genkendende til lignende oplevelser. Omvendt har jeg også fået en del negative reaktioner. Nogle skriver, ”at jeg skal slappe af”, eller ”så må jeg bare finde et andet sted at løbe”. Det sårer mig at læse den slags beskeder. At nogle mener, man ikke fortjener den slags hensyn. Jeg synes ikke, det kan være rigtigt. Der skal da være plads til alle, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Trods glohedt ejendomsmarked: Ingeborg kan ikke sælge sin historiske ejendom

Erhverv For abonnenter

Fra pædagogmedhjælper til udvikler i stort it-firma: Nu kan indiske Deepti igen bruge sine kompetencer: Jeg er meget taknemmelig

Annonce